OEM vs Retail key

YuanXi

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba, Windows 11 kurulu yeni sisteme key alacağım fakat OEM key mi Retail mi almam gerektiği konusunda kararsızım.
OEM anakarta gömülüyor ve SSD gibi parçalar değiştiğinde problem olmuyor ama Retail'de oluyor diye bir yazı okudum.
Varsayalım Retail key aldım bunun faturasını satıcıdan alamazsam Windows'a nasıl kayıt ettireceğim, kayıt etmezsem problem olur mu? Fakat Retail key aldığımda da bileşenlerden birini değiştirirsem sıkıntı yaşar mıyım bilemedim.
OEM key daha mı mantıklı kalıyor?
Son bir soru olarak gerçekten en güvenilir neresi satıyor bu keyleri bilen varsa söylerse sevinirim. Elbet kendimde bakıyorum ama hiçbirinden almadığım için daha önce güvenirliliklerini bilmiyorum. OEM key diye alıp MAK vs çıkmasını istemem ya da Retail alırsam da OEM vs çıkmasını istemem.

Yardımcı olup cevaplarınızı yollarsanız sevinirim.

SağlamLisans'dan alabilirsin en güvenilir yer diyebilirim.

Daha önce çok kez alışveriş yaptım. Kesinlikle öneririm. Yaklaşık 10 tane key almışımdır.

Ben 2022'de sağlamlisans'tan retail key almıştım.
Hala kullanıyorum.

Ben 2022'de sağlamlisans'tan retail key almıştım.
Hala kullanıyorum.
Peki bir donanım değişikliği oldu mu o yıldan beri? Problem oluyor mu herhangi bir donanım parçası değiştirildiğinde? Laptopumda retail key aktifti, hdd cıkarıp ssd taktırmıştım, ram ekletmiştim bir problem yaşamadım ama masaüstü kurulumlarda durum nasıl oluyor bilemedim ilk defa kasa aldım.

Yani maksimum değişiklik seninki gibi olmuştu.
HDD/SSD çıkarıp takma gibi.

@YuanXi Retail Key: Microsoft hesabına kayıtlı oluyor. Herhangi bir bilgisayara o hesabı eklediğiniz zaman otomatik olarak okuyor. Retail Key kullanan bir tanıdığım var, 3-4 kere format attığım halde her hesap eklemesinde geldi. Olayı bu.

Şahsen OEM aldım, zaten anakartı yıllarca kullanırım diye ama sık sık PC değiştiriyorsanız ve Microsoft hesabınızı aktif ediyorsanız hep, Retail daha uygun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…