Ömrü dolan HDD diskinin içindeki veriler nasıl alınabilir?

Merhaba.

Elimde 10+ senelik HDD var. Bundan dolayıdır ki ömrünü doldurdu ve içindeki verilerimi nasıl kurtarabilirim? Şu an kullandığım SSD'de yeterli alan yok, o yüzden yeni bir SSD alacağım. İçindeki verileri nasıl kurtarabilirim?

HDD'yi şu an bağlı değil ve bağladığımda bilgisayar normalden çok daha geç açılıyor ve verilerin bir kısmına(en önemli kısımlarına) erişim sağlayabiliyorum. Diğer kısımını nasıl kurtarabilirim?

Not: Uzun süredir de bilgisayara bağlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Merhaba.

Elimde 10+ senelik HDD var. Bundan dolayıdır ki ömrünü doldurdu ve içindeki verilerimi nasıl kurtarabilirim? Şu an kullandığım SSD'de yeterli alan yok, o yüzden yeni bir SSD alacağım. İçindeki verileri nasıl kurtarabilirim?

HDD'yi şu an bağlı değil ve bağladığımda bilgisayar normalden çok daha geç açılıyor ve verilerin bir kısmına(en önemli kısımlarına) erişim sağlayabiliyorum. Diğer kısımını nasıl kurtarabilirim?

Not: Uzun süredir de bilgisayara bağlamadım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
chkdsk /f /r komutu ile bozuk sektörde bulunan dosyaları sağlam sektöre taşıttırıp çalıştırabilirsiniz, aklıma bu yöntem geldi. Hdd'ye bağlı olarak uzun sürebilir, bunu göze alarak yapın. Hatta daha hızlı bitmesi için içinden aldıklarınızı silin sonrasında chkdsk yapın alamadıklarınızı alın.

Chkdsk /f /r komutu ile bozuk sektörde bulunan dosyaları sağlam sektöre taşıttırıp çalıştırabilirsiniz, aklıma bu yöntem geldi. HDD'ye bağlı olarak uzun sürebilir, bunu göze alarak yapın. Hatta daha hızlı bitmesi için içinden aldıklarınızı silin sonrasında chkdsk yapın alamadıklarınızı alın.

Dediğiniz yöntemi nasıl yapabilirim açıklayarak yazar mısınız?

HDD kutusu alarak deneyebilirsin.

O dediğiniz nasıl bir şey.

Dediğiniz yöntemi nasıl yapabilirim açıklayarak yazar mısınız?

O dediğiniz nasıl bir şey.
Öncelikle HDD den alabildiğinizi alın ve sonrasında HDD den onları silin (bunu chdsk işlemini kısaltmak için yapıyoruz, yedeklediğiniz verileri diskinizden silmezseniz chdsk aşamasında o verileri de kurtarıp kurtaramayacağı işlemi için tarar, zamanı gereksiz uzatır) Sonrasında yönetici olarak CMD açın chkdsk /f /r yazın ve uzun bir süre tamamlanmasını bekleyin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı