Ömrü düşük SSD FPS'de düşüklük yapar mı?

furkan başaran

Hectopat
Arkadaşlar, daha önce Battlefield 5 oynadığında FPS 90 100 arasındaydı şimdi ise yer yer 30 FPS'ye kadar düşüş var. Disklerin ömrüne baktım ve SSD bayağı düşmüştü ama HDD de sıkıntı yok. Oyun HDD de kurulu sistem SSD'ye düşüş SSD yüzünden olabilir mi?

Arkadaşlar, daha önce Battlefield 5 oynadığında FPS 90 100 arasındaydı şimdi ise yer yer 30 FPS'ye kadar düşüş var. Disklerin ömrüne baktım ve SSD bayağı düşmüştü ama HDD de sıkıntı yok. Oyun HDD de kurulu sistem SSD'ye düşüş SSD yüzünden olabilir mi?
Büyük ihtimal SSD ömrünün azalmasından kanyaklıdır. Yenisini almanızı tavsiye ederim.

Ömrü bitmiş SSD veya Disk oyunlarda takılma ve donmaya sebep olabilir. Ki siz de aynı durumu yaşamışsınız. FPS, 90-100'den 30'a düşmüş.
FPS düşüşü yaratmaz. Disk kullanımı sadece oyun ve haritalar yüklenirken oluyor ki oyunun RAM ve VRAM tüketiminin fazla olması zaten verileri belleğe almasından dolayı oluyor.

Ölü bir HDD/SDD'de takılmalar harici bir şey olmaz ki çok fazla takılma olursa zaten Windows ve/veya oyun çöker.

Virüs bulaşmış olabilir benim kingspec P-240 SSD'im var virüs bulaşınca FPS düşmesi haric takılmalar ve düşük yazma okuma oluyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı