Ömür Boyu Unutulmayan Söz

Makaleler
4
Daha fazla  
Meslek
müh.
Merhaba. Herkesin hayatında ömür boyu unutamadığı bir olayla birlikte yaşadığı ve bu konuda unutamadığı bir söz mutlaka olmuştur. Sizlerden aklınıza böyle bir tanesi geldiyse eğer bu olayla birlikte böyle bir sözü buradan paylaşabilmenizi istiyorum.

Örnek Bir Olay

15- 16 yaşlarındayken elektrikli çalışan cihazlara, elektrikli ilgili birçok şeye meraklıydım. Bir gün sigorta panelindeki eski tip buşonlu sigortaların tek tek buşonlarını söüp yeniden yerine vidalayıp takıyordum ki bir buşonu buşon muhafazasından çekince dininde bir 25 kuruşluk gördüm. “Bu parayı kim ne amaçla koymuş olabilir acaba” dedikten kısa bir süre sonra bu parayı cebime atarak sonra bunu harcadım.

Ancak akşama doğru buzdolabında bir arıza (çalışmama) durumu görüldü. Ben parayı buşonun altından, bu mevcut boşluğu tamamlamak amacıyla konduğunu tam olarak bilemediğimden aileme bunu gizlice (Evde yoklarken) yaptığımı, bunu oradan çekip aldığımı itiraf da edemedim. Bu yüzden arızanın buzdolabında olmayıp prize elektriğin gelmemesinin (Buzdolabını uzatmalı prizle, başka prizden elektrik alınıp çalıştırılarak anlaşıldı) asıl nedeni böylece anlaşılıp ertesi gün için bir elektrikçi çağırıldı.

Gelen elektrikçi sigorta panelinde benim 25 kuruşluğu alıp boşluklu hale getirdiğim sigorta buşonu ile sigorta muhafazası (Dönerek yerine takılan parça) arasına cebinden bir 25 kuruşluk çıkarıp koyarak buzdolabına elektrik verilen bu prizi tekrar çalışır hale getirdi ve evde bir elektrikçi yokluğunda sigortalara bir başkası tarafından müdahelenin yapıldığını hemen anlamış oldu.

Annem, evde elektrikçi ayrılmadan hemen önce ona teşekkür ederken benden de bahsetmeye ve elektriğe çok meraklı olup her şeyi karıştırdığımdan veya tüm bunlara çekinmeden müdahele edebildiğimden adeta övgü niteliğinde bahsetmeye başlar başlamaz elektrikçinin cevabı kısa ve net oldu;

- ELEKTRİK AFFETMEZ!

Bu sözü tüm ömrüm boyunca da unutamadım, ne zaman ki bir elektrikçi bizim eve gelse bu sözü hep hatırladım ve elektrikle, elektronik devrelere şebeke elektriği tarafıyla ilgili olan tüm çalışmalarım ve testlerimde ilk önce bu sözü hatırlayarak tüm güvenlik tedbirlerimi bu söz sürekli hatırımda kalarak da sürekli yapmış bulundum. (Sizin yaşayıp şahit olabildiklerinizi de bekliyoruz, ayni konu başlığından) Kolay gelsin.

Bin nasihatten bir musibet yeğdir
Gün geçmiyor ki bu söze bir kez daha hak vermeyeyim. İyi niyetli davranırsın tepene çıkarlar, seviyesine inmeyim dersin sürekli seni aşağı çekerler. Çeşit çeşit insan var şu dünyada en iyisi direkt aksiyona geçmek.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı