Ön jak girişi değiştirilir mi?

Tooflesss

Decapat
Daha fazla  
Merhabalar. Benim bilgisayarımda olan bir sorundan bahsetmek isterim. Bilgisayarımdaki ön jak girişlerinde sorun bulunmakta ancak değiştirilir mi ayrı satılır mı bilemiyorum bu yüzden yardımızı istiyorum. Ön jak girişlerine kulaklığımı taktığımda (telefon kulaklığı denedim 3 4 kere ve 1 kere de Bluetooth'lu kulaklığımı kablo aracılığı ile bağlamıştım) ilk zamanlarda (1 2 hafta veya 3 4 gün olarak değişiklik gösteriyor kulaklığa göre) güzel ses veriyor ancak bilgisayarda ses kesilmesi başladığı zaman bu müzikten mi yoksa kulaklıktan mı bilemediğim için kulaklığı çıkarıp telefona veya tablete taktığımda sorunun müzikte değil kulaklıkta olduğu ortaya çıkıyor ve kısa bir süre sonra kulaklık kullanılmaz hale geliyor. Ek olarak bu sorun son denediğim kulaklıklarda olmaya başladığında telefonda veya tablette denememiştim. Kulaklık PC'de kendi kendine bozuldu gitti. Çok denedim ve her seferinde aynısı oluyor artık çok sıkılmaya başladım yardımcı olabilir misiniz acaba? Sadece jak girişlerini değiştirebilir miyim yoksa otomatik kasa mı almam gerek?

Aynı girişlerden bulabilirseniz kasaya göre farklılık olabilir ama bazı kasalarda değişebiliyor. Mesela ben ön paneli söktüğümde öndeki her girişin ayrı bağlanıldığını görüyorum. Oraya uyacak bir giriş bulursam değiştirebilirim. Fakat bazı kasalarda ön taraftaki girişler tek bir kart üzerinde oluyor. O zaman o kartın aynısından bulup değiştirmen gerekebilir. Uğraşmaya değmez diyorsan yeni kasa alıp geçebilirsin. Alternatif olarak kasanın arkasında anakarttan çıkan ses girişlerini kullanabilirsiniz. Veya bazı ses kartları var. Öne de jak gidiyor onlardan. Daha önce rastlamıştım. Eğer önü tamamen fan olan kasalardan değilse yani eski tip kasalardansa CD-ROM yeri gibi yer söküp oraya jak girişlerinin olduğu bir takılıyordu oraya giden kablo da ses kartına bağlı oluyordu, ses kartını da anakarta takıyorduk. Böyle bir şeyi daha önce görmüştüm.

Sadece kulaklık kullanıyorsan ve ön tarafta kırmızı(mikrofon) jakı da var ise program aracılığı ile o kırmızı jak'ı kulaklık jakı olarak ayarlayıp deneyebilirsin.

Hangi programı önerirsin bu konuya dair pek bir bilgim bulunmamakta
Sadece kulaklık kullanıyorsan ve ön tarafta kırmızı(mikrofon) jakı da var ise program aracılığı ile o kırmızı jak'ı kulaklık jakı olarak ayarlayıp deneyebilirsin.
Ben kulaklığı taktığımda (sadece yeşil kısma) mikrofonu da kullanabiliyordum kırmızı jak girişini ayarlarsam yine mikrofon kullanabilecek miyim ve hangi programı önerirsin pek bir bilgim yokta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…