Ön lisans bilgisayar programcılığı öğrencisi staj yeri nasıl bulur?

Algoritmik

Hectopat
Ön lisans bilgisayar programcılığı mezunu sayılırım, sağlık sorunlarımdan dolayı daha önce yapamadım. Şimdi de bakıyorum kariyer net ve indeed gibi yerlere fakat stajyer arayan ya uzun dönem arıyor ya da kalıcı. Ankara'dayım.

Programcılık okuyanlar gidip siber güvenlik alanında staj yapıp çalışabilir mi veya yapay zeka alanında staj sonrası devam etmek gibi.
Yeter ki görmeme durumları olabilir fakat ben bölüm olarak soruyorum yani programcılık yeterli mi?

Staj evraklarını Temmuz'un ilk haftası vermem lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoğu geliştirme alanı programcılık bölümünü kabul eder fakat sadece yapay zeka alanında çalışan bir şirketin sıcak bakacağını düşünmüyorum.

Çoğu geliştirme alanı programcılık bölümünü kabul eder fakat sadece yapay zeka alanında çalışan bir şirketin sıcak bakacağını düşünmüyorum.

Stajyerlik için mi genel anlamda mı? Ben staj sonrası siber güvenlik veya yapay zeka alanında ilerlemek istiyorum. Asıl sorun şu ki staj yeri bulamıyorum nasıl aramam gerekiyor?

Stajyerlik için mi genel anlamda mı? Ben staj sonrası siber güvenlik veya yapay zeka alanında ilerlemek istiyorum. Asıl sorun şu ki staj yeri bulamıyorum nasıl aramam gerekiyor?

Okul yardımcı olması lazım. Stajyer arayan şirketler okullara dönem dönem ilan verir ya da danışman hocandan yardım isteyebilirsin. Bunların dışında kariyer, LinkedIn gibi alanlarda aramaya devam edebilirsin. En büyük yardımcın okul olur. Okul sonrası için ise siber güvenlik neyse fakat yapay zeka üzerinde iyi işler yapan şirketler bırak programcılık bölümünü lisansı bile yetersiz görebiliyor. Research ve akademik seviyeye çok ilişik bir alan olduğu için Master bekleyen şirket yüzdesi daha fazla.

Belki ilk aşamada değil ama sonradan geçiş yapabilirsin. Tabii ki istisnalar olabilir arama demiyorum fakat o sürece geldiğinde şaşırma diye söyleyeyim dedim.

Üniversiteyle pek alakam kalmadı. Ben Ankara'dayım üniversite Kayseri'de.
Aslında staj yeri var ama web tasarım üzerine olduğu için gitmek istemedim. Ben stajı ve devamında da devam edebileceğim siber güvenlik ve yapay zeka alanlarına bakıyordum.
Sanırım web alanında stajı yapıp sonrasında da diğer yerleri kovalamak gerekiyor.
Yetiştirilme amacıyla girerim zaten istediğim alanlara.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…