Ön panel kabloları nasıl takılır?

EnesErcin

Centipat
Arkadaşlar merhaba, bilgisayarımda bir harddisk var, 500GB. Bunun dışında elimde bir harddisk daha var, o da 500GB. Bunları birleştirip 1TB yapayım dedim, bilgisayarımda olan CD-ROM'u çıkardım, onun kablosunu ve vidasını kullanarak sisteme sabitledim fakat bir sorun var, atmış olduğum resimlerde aşağı kısımdaki kablolar ile biraz uğraştım, sizden ricam bunları tekrar doğru hale nasıl getiririm? Bir de sistem bunlarla uğraşınca aşırı kasmaya başladı PC, 10 dakikada açılıp kapanıyor, o şekilde söyleyeyim. Sorunuma yardımcı olursanız çok memnun olurum, teşekkür ederim şimdiden.

IMG_20191109_191030.jpg

IMG_20191109_191257.jpg

IMG_20191109_191409.jpg

IMG_20191109_191416.jpg

Dosya Ekleri

• IMG_20191109_191350.jpg
    IMG_20191109_191350.jpg
    819,4 KB · Görüntüleme: 147
Son düzenleyen: Moderatör:
Power SW yazan ucu kırmızı ile boyadığım pinlere
Reset SW yazan ucu mavi ile boyadığım pinlere
HDD Led yazan ucu yeşil ile boyadığım pinlere
Power LED yazan ucu
sarı ile boyadığım pinlere takacaksınız.
O bölümün hemen altında hnagi pinlerin nereye takılacağı yazılıyor. Artı ve eksi kısımları çok önemli olmamakla birlikte renklendirdiklerimi klavuz alarak, mantığını çözebilir ve artı eksi uçların ne tarafa olması gerektiğini anlayabilirsiniz.
Sonradan fark ettim ki bölümde PWR LED olarak bir yer daha tarif edilmiş, ben pek anlam veremedim ama önemsenecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Tarif ettiğim şekilde takın duruma göre en kötü ihtimalle sarıya taktıklarınızı çıkartıp her hangi bir yere takmazsınız olur biter.
Bu arada sisteme yeni bir HDD taktığınız için işletim sisteminin kurulu olduğu HDD yi bios ayarlarında boot sıralamasında birinci olarak seçmek fark yaratacaktır.

IMG_20191109_191409.jpg

Son düzenleme:
Power SW yazan ucu kırmızı ile boyadığım pinlere
Reset SW yazan ucu mavi ile boyadığım pinlere
HDD Led yazan ucu yeşil ile boyadığım pinlere
Power LED yazan ucu
sarı ile boyadığım pinlere takacaksınız.
O bölümün hemen altında hnagi pinlerin nereye takılacağı yazılıyor. Artı ve eksi kısımları çok önemli olmamakla birlikte renklendirdiklerimi klavuz alarak, mantığını çözebilir ve artı eksi uçların ne tarafa olması gerektiğini anlayabilirsiniz.
Sonradan fark ettim ki bölümde PWR LED olarak bir yer daha tarif edilmiş, ben pek anlam veremedim ama önemsenecek bir şey olduğunu da düşünmüyorum. Tarif ettiğim şekilde takın duruma göre en kötü ihtimalle sarıya taktıklarınızı çıkartıp her hangi bir yere takmazsınız olur biter.
Bu arada sisteme yeni bir HDD taktığınız için işletim sisteminin kurulu olduğu HDD yi bios ayarlarında boot sıralamasında birinci olarak seçmek fark yaratacaktır.

Eki Görüntüle 457477
Öncelikle çok teşekkür ederim size bir sorum olacaktı sistemi kurdum sorunsuz bir biçimde hdd biçimlendirmek istiyorum fakat önceden kullandığım 500gb sorunsuz çalışıyor yeni taktığımda ise bilinmeyen başlatılmamış harddisk diyor sağ tıklayıp diski başlat diyince de hata alıyorum bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz teşekkür ederim

Öncelikle acele ile yazdığınız mesaj pek anlaşılır değil.
Elinizde 2 tane 500 GB kapasiteli HDD var, bunlardan birine işletim sistemini kurdunuz. Diğerine ise nereden baktığınızda, bilinmeyen başlatılmamış harddisk diyor. Nerede iken sağ tıklayıp diski başlat diyorsunuz.
Sorunlu HDD, aygıt yöneticisinde nasıl görünüyor?
Ayrıca Disk Yönetiminde nasıl görünüyor bunlarla ilgili bilgi verin ki ben olamasam bile belki yardımcı olacaklara faydası olur.

Dediğiniz gibi birisinde işletim sistemi kurulu diğeri ise yani sonradan takmış olduğum harddisk aygıt yöneticisinde disk yönetimi kısmına geldiğimde başlatılmamış bilinmeyen disk diye geçiyor sağ tık yapıp diski başlat dediğimde de yanlış işlev gibi hatalar veriyor ve bilgisayar sadece işletim sisteminin kurulu olduğu harddiski görüyor sonradan taktığım harddiski görmüyor ayrıca kasanın ön kısmında ufak bir Led yeri var power Led orayı yakıyor galiba umarım açıklayıcı olmuştur teşekkürler yanıtlarınız için.

Konu ile muhtemelen alakası yoktur ama HDD işlem görsün diye aşağıdaki klavuzu uygulamayı deneyin.

Öncelikle komut satırına geçelim, bunun için başlat menüsünden cmd yazalım çıkan sonucu sağ tıklayarak Yönetici olarak çalıştır diyelim. Açılan pencerede sırasıyla aşağıdaki komutları girerek enter a basın.
Her yazılan komuttan sonra Enter basacaksınız. Ayrıca Select Disk komutundan sonraki 0 ibaresi sizin için geçerli değil. List Disk komutundan sonra sizin sisteminizdeki depolama birimleri listelenecek, siz oradan sizin arızalı HDD nizin karşılığı olan numarayı 0 yerine yazacaksınız. Yanlış HDD yi Seçerseniz o HDD ki veriyi kaybedersiniz.
Söylediğim gibi sorunun çözümü bu değildir tabi ki ama HDD ne yapacak bir bakılsın.

diskpart

list disk

select disk 0
(Burada doğru diski seçmelisiniz bilgilerinizi kaybedebilirsiniz.)

clean

convert gpt

create partition primary

list volume

format fs=ntfs QUICK

exit

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı