Önbellek RAM kullanımı normal mi?

KRAİTEN

Femtopat

Merhaba arkadaşlar, sistemimdeki önbellek RAM kullanımı bu şekilde. Bunda bir sorun var mı yoksa normal mi bu değerler bu konu hakkında pek bir bilgim yok. Yardımcı olabilirseniz çok sevinir. Aynı zamanda önbellek nedir? Ne işe yarar? Açıklayabilirseniz çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benimkine göre biraz fazla Chrome(5 sekmeli) ve ekstradan 3 arka plan uygulaması açık 3.6 kullanıyor. Sistemden sisteme değişiyor diye biliyorum.

6GB normal, bende mesela 6,6 kullanıyor şu anda. Bir iki işlem yapıyorum.
Teşekkür ederim cevapladığın için fakat bunu anlamı senin ki fazla mı demek oluyor ?
Benimkine göre biraz fazla Chrome(5 sekmeli) ve ekstradan 3 arka plan uygulaması açık 3.6 kullanıyor. Sistemden sisteme değişiyor diye biliyorum.
Dostum cevapladığın için çok teşekkür ederim fakat bunu temizlemeli miyim yoksa herhangi bir sorun yaşar mıyım ileri zamanlarda vs cevap verebilirseniz sevinirim.

Evet, arkada işlem yaptığım için olması gerekenden fazla çıkıyor. Sen de arkada bir iki işlem yaparsan fatk edeceksin RAM kullanımı artmış. Sorun yaşamazsın, arka planda çalışan uygulamalardan kullanmadıklarını kapatabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…