Önce AYT'den mi başlanmalı, TYT'den mi?

brkmrs01

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar alanım eşit ağırlık bu sene çalışmadım ve isteyerek mezuna kaldım, şu an TYT'den 35-40 net yapıyorum MSÜ'den 38 net yaptım 250 puan geldi, AYT yok denecek kadar az, istediğim bölüm 360 puanla alıyor. Kafamı karıştıran şey şu 70-75 TYT neti yapıp AYT'den 30 net yapsam ucu ucuna puan yetiyor hatta yetmiyor bile onun yerine 50 AYT 40TYT yapsam direk geliyor (OBP dahil hesaplıyorum bu arada) sizce hazır bol bol zamanım varken AYT'yi mi garantiye alayım TYT'yi mi?

Yazın TYT matematik-geo ezmen lazım. Kaynak olarak matematik için 345-orijinal yap. Sonrasında da deneme bas. Deneme çözerken olabildiğince sınav sesi ile çözmeye bak. Hoca olarak matematiğin güler Yüzü/Eyüp b./soner akıncı bak.
Geometri için mert hoca başlangıç-orta çok ideal olur. Devamına 345 gir. Sonra da mikroorijinal ile başlayıp deneme gir. Matematik denemesinde dediklerim aynen geçerli.
Ağustos ortasında AYT matematik-tde başlayabilirsin. Kaynak olarak TYT için dediklerim iyidir.
Hoca olarak da dediğim hocaların yanında barış Kahvecioğlu/Barış çelenk (kendisinin fasikülleri çok sağlamdır, iyi eritmiştim fasikülleri.)/sml Hoca/İlk yüz özel Ders/Şükrü Akkoyun/Matematiğin Fatih'i hocalarımın soru çözümlerine bak. Tde için rüştü hoca ve kadir gümüş hocalarımdan şaşma derim. Kaynak olarak 345 ve 3D iyidir. Deneme olarak kesinlikle bu 2 kaynağın yanında paraf bakmanı öneririm. Çok kasıntı soru deyip küfredebilirsin ama 2024 YKS sonrası bu kasıntı soruların yararlı olduğunu fark ettim.

Fen konularına sömestr tatili başladığında bakıp deneme çözse bile yeter ki.
Sosyal zaten çerez.

Bu şekilde daha mantıklı evet TYT matematikten başlarım o zaman teşekkürler hocam.

Benim önerim eylül başına kadar yoğunluğun TYT'de olsun. 35-40 netlerde olan birinin branş bazında eksikliği vardır büyük ihtimal. Yoğunluğun TYT'de olsun derken gidip fen-sosyal çalışmanı kastetmedim. Türkçe-Matematik çalış. Eşit ağırlıksan zaten feni eylül ekim gibi çalışsan olur. TYT çalışacağın bu sürede benim önerim TYT Matta fonksiyonlar bittiğinde Ayt Mata başlaman olur. Rahat ol istediğin netlere sürekli bir çalışma yaptığında rahat gelirsin.

Benim önerim eylül başına kadar yoğunluğun TYT'de olsun. 35-40 netlerde olan birinin branş bazında eksikliği vardır büyük ihtimal. Yoğunluğun TYT'de olsun derken gidip fen-sosyal çalışmanı kastetmedim. Türkçe-matematik çalış. Eşit ağırlıksan zaten feni eylül Ekim gibi çalışsan olur. TYT çalışacağın bu sürede benim önerim TYT matta fonksiyonlar bittiğinde AYT mata başlaman olur. Rahat ol istediğin netlere sürekli bir çalışma yaptığında rahat gelirsin.

Aynen eksiğim matematikte var en korktuğum da o zaten hiç sevmem yapamam ama artık bahane bulmadan çalışacağız yapacak bir şey yok. Şimdilik programım şöyle; günlük 4-5 saatimi ders çalışmaya ayıracağım ve bu sürede 2 ders çalışmayı planlıyorum ders başına 2-2.30 saat düşüyor, yarından itibaren TYT Türkçe aynı anda da sosyal çalışmayı planlıyordum 1 ayda bitirme hedefim var. Onlar bitince yani Temmuz'un sonuna doğru AYT edebiyat ve AYT sosyal çalışmayı düşünüyorum taze taze zaten sevdiğim dersler Max 1.5 ay sürer diye tahmin ediyorum, onlar da bitince eylül'ün ortalarına denk geliyor sanırım TYT matematik, AYT matematik ve TYT fen sırasıyla gitmeyi planlıyorum yapabilirsem TYT matematikle feni aynı anda yürütmeye çalışacağım. Tek endişem YouTube'daki kanallarda tarih ve coğrafya gibi sosyal derslerinin kampları her biri 1 ay sürüyor ben ise türkçeyle sosyalin tamamını 1 ayda bitirmeyi düşünüyordum türkçeyle ya da edebiyatla beraber 1 ayda sosyal dersleri biter mi sizce? @aabcc @Trend37 hocam konuyla ilgilisiniz sanırım sizde programı değerlendirirseniz sevinirim.

Son düzenleme:
Aynen eksiğim matematikte var en korktuğum da o zaten hiç sevmem yapamam ama artık bahane bulmadan çalışacağız yapacak bir şey yok. Şimdilik programım şöyle; günlük 4-5 saatimi ders çalışmaya ayıracağım ve bu sürede 2 ders çalışmayı planlıyorum ders başına 2-2.30 saat düşüyor, yarından itibaren TYT Türkçe aynı anda da sosyal çalışmayı planlıyordum 1 ayda bitirme hedefim var. Onlar bitince yani Temmuz'un sonuna doğru AYT edebiyat ve AYT sosyal çalışmayı düşünüyorum taze taze zaten sevdiğim dersler Max 1.5 ay sürer diye tahmin ediyorum, onlar da bitince eylül'ün ortalarına denk geliyor sanırım TYT matematik, AYT matematik ve TYT fen sırasıyla gitmeyi planlıyorum yapabilirsem TYT matematikle feni aynı anda yürütmeye çalışacağım. Tek endişem YouTube'daki kanallarda tarih ve coğrafya gibi sosyal derslerinin kampları her biri 1 ay sürüyor ben ise türkçeyle sosyalin tamamını 1 ayda bitirmeyi düşünüyordum türkçeyle ya da edebiyatla beraber 1 ayda sosyal dersleri biter mi sizce? @aabcc @Trend37 hocam konuyla ilgilisiniz sanırım sizde programı değerlendirirseniz sevinirim.
Sosyal dersleri biter 1 ayda fakat benim önerim tyt matematiğe eylülden önce başlaman hocam doğal olarak ayt matematiğe de daha erken başlarsın. Bu sınav bizden her derste belli bir seviyede olmamızı istiyor. O yüzden eksik olduğumuz tarafların üstüne düşmeliyiz. Benim mesela ilk Ayt denemem de fizik 5-6 net gelmişti ve fiziği de anlamıyor dolayısıyla sevemiyorum. Youtube'da kendime bir hoca seçtim. Eylül'de başladım çalışmaya sınavda 13-1 yaptım. Fiziği göz ardı etseydim şimdi yakınıyor olacaktım. O yüzden mentaliten "Eksik olduğum dersi yapan insanlar var mı var o zaman ben niye yapamayayım. " (Çok klasik oldu :) fakat doğru bu)

Sosyal dersleri biter 1 ayda fakat benim önerim TYT matematiğe eylül'den önce başlaman hocam doğal olarak AYT matematiğe de daha erken başlarsın. Bu sınav bizden her derste belli bir seviyede olmamızı istiyor. O yüzden eksik olduğumuz tarafların üstüne düşmeliyiz. Benim mesela ilk AYT denemem de fizik 5-6 net gelmişti ve fiziği de anlamıyor dolayısıyla sevemiyorum. YouTube'da kendime bir hoca seçtim. Eylül'de başladım çalışmaya sınavda 13-1 yaptım. Fiziği göz ardı etseydim şimdi yakınıyor olacaktım. O yüzden mentaliten "eksik olduğum dersi yapan insanlar var mı var o zaman ben niye yapamayayım. " (çok klasik oldu :) fakat doğru bu)

Hocam rehber ne zaman gelecek?

Arkadaşlar alanım eşit ağırlık bu sene çalışmadım ve isteyerek mezuna kaldım, şu an TYT'den 35-40 net yapıyorum MSÜ'den 38 net yaptım 250 puan geldi, AYT yok denecek kadar az, istediğim bölüm 360 puanla alıyor. Kafamı karıştıran şey şu 70-75 TYT neti yapıp AYT'den 30 net yapsam ucu ucuna puan yetiyor hatta yetmiyor bile onun yerine 50 AYT 40TYT yapsam direk geliyor (OBP dahil hesaplıyorum bu arada) sizce hazır bol bol zamanım varken AYT'yi mi garantiye alayım TYT'yi mi?

Tabii ki de TYT cunku TYT alt yapıdır alt yapın olmadigi surece AYT calisirken cok zorlanirsin hatta yapamazsin denecek kadar zor 3.ye sınava girmis birisi olarak TYT'den baslamani siddetle oneririm! Basarilar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı