Önce GPU'yu mu yoksa PSU mu değiştirilmeli?

Emirhan Polat

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar arkadaşlar. RX480 Sapphire ekran kartımda yük binince siyah ekran olma ve fanların %100 olması, stuttering gibi sorunlar vardı. Bu sorunun sebebinin PSU olduğunu düşünüyordum çünkü PSU Hiper PS50 isminde dandik bir PSU fakat şu an arkadaşımın RX580'ini deniyorum ve bu kartta herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Sorunun ekran kartı olduğunu anladım fakat anlamadan önce sorunun PSU kaynaklı olduğunu düşünüp MSI MAG A550bn 500W 80+ güç kaynağını almıştım. Şimdi ise ekran kartını değiştirmem gerektiğini fark ettim sizce ne yapmalıyım? Aldığım PSU'ya sipariş iptali oluşturup iptal mi etmeliyim? Yoksa yine de PSU'yu alıp yeni bir ekran kartı için para mı biriktireyim?

PSU'yu her halikarda değiştirmeni öneririm ama öncelik bilgisayarın düzgün çalışması diyorsan PSU'yu geldiği gibi dene bilgisayara bağlayıp sorun çıkarırsa ekran kartı sorunludur, PSU'yu iade edip ekran kartı al.

Önce psu alın daha sonra ekran kartını alın,alacağınız ekran kartı elinizdeki psu ya yetmez ise zaten kullanmasınız
Birde msi mag psulardan uzak durmanız tavsiyemdir.

Hocam şöyle ki PSU aldığım için para durumum azaldı, ama sipariş iptali yaparsam yeni ekran kartı alıp sistemi sıkıntısız kullanmaya devam edebileceğim gibi duruyor. Ekran kartı aslında aldığımdan beri sanki sorunlu gibiydi 2. el ve sahibinden üzerinden almıştım.

Hocam işlemci, dediğiniz bu GPU'lara darboğaz yapıyor.
Hocam karıştırmayınız. Elimdeki 12nm versiyonu. RTX 2060'ı bile kaldırabilir.

Önce psu alın daha sonra ekran kartını alın,alacağınız ekran kartı elinizdeki psu ya yetmez ise zaten kullanmasınız
Birde msi mag psulardan uzak durmanız tavsiyemdir.
Sebebi nedir hocam?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı