Önce işlemci mi ekran kartı mı değiştirilmeli?

Piplup40

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda bilgisayarımda Ryzen 5 7600X işlemci ve RX 6900 XT ekran kartı bulunmakta ve sistemi 2K'da kullanmaktayım.
2 hafta sonra bir akrabam Amerika'ya gidecek ve Haziran'ın başına kadar orada kalacak, bana da bir şey isteyip istemediğimi sordu. Haliyle aklıma ekran kartımı değiştirmek geldi, bildiğiniz gibi 9070XT güzel bir çıkış yaptı ve 600 dolarlık bir fiyat söylendi, ama şu anda stok sorunlarından dolayı bu fiyata bulmak imkansız gibi duruyor.
Yaklaşık 600-700 dolar bir bütçem var ama 9070XT'yi tavsiye edilen fiyata bulamama ihtimalimle birlikte acaba işlemcimi değiştirmem gerekli mi diye düşünmeye başladım. Sizce şu an kullandığım 7600X'i, 9800x3D ile değiştirmem mi daha mantıklı olur yoksa 6900 XT'yi yenilemeye çalışmam mı? Bir yenilemeye gidersem hangi işlemciyi (ya da ekran kartını değiştir derseniz hangi ekran kartını) önerirsiniz?

[9800x3D'nin Türkiye'deki fiyatı yaklaşık 630 dolara denk gelirken Amerika'da 480'e bulunabiliyor]

Son düzenleyen: Moderatör:
9800x3D almanız daha mantıklı bence 9070 XT stoklar gelince MSRP fiyatına bulunur diye düşünüyorum.

Hocam 2K da oynadığın için 9800x3D alsanda çok değişmez zaten. 9070XT al gitsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…