Önce Mac OS X mu kurmam gerekiyor yoksa Windows mu ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

cnbzkrt

Megapat
Daha fazla  
Herkese merhaba bende dün itibari ile mac dünyasına kısmen girmiş sayılırım ama kısmen Dün akşam yaptığım kurulumun boot etme kısmına kadar herşeyi düzgün gitti en son ekran karti id sini girme kısmına geldim clover bootloaderdan ama sistem kendi kendine kernel panic verdi ve yaniden başlatmak zorunda kaldım ama bir çözümü olmadı üst üste tekrar vermeye başladı. Bende -x komutu ile güvenli modda boot etmeye çalıştım ama yinede bir çözüm alamadım çünkü apple logosunda takılıp kaldı. Bu sefer usb üzerinden boot yaptım o şekilde açıldı ama bu seferde clover bootloader çalışmıyordu o yüzden bugün sıfır ve temiz bir kurulum yapmayı düşünüyorum en baştan hem mac hem de windows olarak.

1. Şimdi merak ettiğim konulardan biri ilk önce mac mi kurmam gerekiyor yoksa windows mu sorun çıkmaması açısından ?
  2. Kernel panik gibi sorunlar baş gösterirse ne yapmamı önerirsiniz ?
  3. Kullandığım laptopla intel wireless yongası bulunuyor bunun mac için bir sürücüsü var mıdır acaba ?
  4. İlk mac kurup sonra windows kurarsam boot ile ilgili bir sıkıntı çıkabilirmi ?

Bu sorularımla ilgili bir cevap ve yanıt verebilirseniz sevinirim. Herkese iyi günler.

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Her ikisini de sorunsuz gerçekleştirmek mümkün. Eğer Windows olmadan da iade ederim diyorsan önce Mac kurabilirsin. Bu rehberdeki gibi diski biçimlendirebilirsin: Dual Boot: Mac ve Windows'u Aynı PC'de Kullanın » Technopat
  2. -v ile boot edip Kernel Panic'e neden olan Kext'yi bulmak burada çözüme giden yoldur. Bize fotoğraf verirsen yardımcı oluruz.
  3. Intel için kesinlikle Mac OS X desteği yok. Değiştirmek ya da USB adaptör almak zorundasın.
  4. Hayır çıkmaz. Bootloader'ı kurduktan sonra sorun çıkmaz.
Yeni bir konuda sistem özelliklerini yazabilirsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…