Önemli devlet platformlarının verileri çalındı!

Normal bir ülke olsak istifalar peş peşe gelmişti. Hafif bir olay değil bu.

Normal bir ülke olsak istifalar peş peşe gelmişti. Hafif bir olay değil bu.
Nedense shoplu kimlikler paylaşıldıktan sonra millet bir şey olmadığını sanmaya başladı. Kesinlikle çok ağır bir olay; bankaları, noterleri ciddi değişikliğe götürebilecek bir olay.

Biz de sorgulayabiliyor muyuz kendi verilerimizi neler gözüküyor şeklinde?

Ülke her yerde yol geçen hanına döndü.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Araştırmak zor değil. Araştırın. Çoluk çocuğun eline geçen verileri sağa sola koymuşlar ''Bakın çaldık'' diyorlar. Kör ninemi getirsem koklaya koklaya anlar Erdoğan'ın kimliğinin fotoğraf ve yazılar dahil komple photoshop olduğunu. Çoluk çocuk da gelmiş ''Ülke çok kötü ah vah ne hale geldik yazıklar olsun'' diye burda ağlıyor. Onu geçtim kocaman adam bile kalkmış video çekmiş ki bu adam teknolojiden anlıyorum diye dolanıyor etrafta. Yazık.

Bunlar 2009'dan beri yapılıyordu fakat iş sadece kimlik bilgileriyle kısıtlıydı. Şimdi malum forum sitelerinde tonla veri var. Yetkili kimse de el atmıyor. Kaç yıldır aktif olan, içerisinde tonla kimlik verisi bulunan sitelere devlet neden el atmaz anlamıyorum.

Bu arada olası senaryoda birisi sizin adınıza hat açabilir, covid karantinasina aldirabilir, sahte kimliğinizi oluşturabilir. Belki de GBT'den daha kapsamlı pasif bilgi toplayabilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Şükür.

Sen durumun farkında farkında değil misin? Yapılan açıklama sahte kimlikle ilgili bunu zaten tek bakışta herkes anlamıştı. Ana sorun ve konu o değil.

Sen durumun farkında farkında değil misin? Yapılan açıklama sahte kimlikle ilgili bunu zaten tek bakışta herkes anlamıştı. Ana sorun ve konu o değil.
Bu zaten olan bir şey.
Mernis bilgileri de zamanın da sızdırıldı.
Büyük bir güvenlik açığı.
Alıştık.

Dostum ben mevcut şu anki gibi bir veri sızıntısının olmadığını söylüyorum. Geri kalan veriler zaten olan veriler. Daha önce zaten olmuş büyük bir olayın yanına 2 fotoğraf 3 tane başka bilgi koyup ''Skandal! Rezillik!'' diye haber yapmanın anlamı yok ki? Daha önce de TC kimlik no'dan tutun ana baba adına kadar her veri internette dolaşıyordu. Durum zaten ciddi, ama güncel bir şey değil bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…