Evet, 860 EVO SSD'ye sahibim ve okuma/yazma hızısın da şikâyet ediyordum.
Bugün çözüm buldum, SSD okuma/yazma hızı uçtu...
860 EVO'nun eski okuma/yazma hızı:
Samsung Magician software is designed to help you manage your Samsung SSD with a simple, intuitive user interface. Download files & find supported models.
www.samsung.com
2. Ardından Performance Optimization kısma gelerek RAPID modunu açın.
Ve sonraki hali:
İlginçtir ki 860 EVO, M.2 gücüne çıktı. Okuma/yazma hızı düşük olanlar için deneyebilir.
Stok hızı 550MB/520 olan bir SSD nasıl böyle hızlar verebilir.
İnsanlar boş yere mi daha hızı SSD'lere para veriyor ? Hayır vermiyor, e o zaman nasıl oluyor bu ?
Bu yöntem fazla RAM kullanıyor diye okudum birkaç yerde, 16 GB RAM'e sahip PC'ler için öneriliyor. Ben geçen hafta denemiştim, Cyberpunk'ta ufak tefek takılmalar oluyordu, bu modu kapatınca takılmalar geçti ve pek de değişiklik hissetmedim yükleme hızlarında. Bir de elektrik giderse veri kaybı oluşma ihtimali var diye biliyorum.
Masaüstü için ben pek RAPID modu önermiyorum. Laptop için olabilir. RAPID modda RAM'den bir kısım alıp o kısmı disk gibi kullanıyor. Elektrik kesilirse o an yaptığınız işlemler toz olabilir.
RAPID modda işin içine RAM'ler de giriyor. Bu yüzden elektrik kesintisi gibi olaylarda veri kaybınız olacaktır. Normal bir kullanımda önermiyorum bunu. Yapacakların da aklında bulunsun.