Önlisansın 1. yılını tamamlayıp kalanı açıktan okunabilir mi?

Zwe1

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5500
RX 6600 8 GB
16 GB 3600 MHz RAM
ASUS A520M-K
512 BG M.2 SSD
Meslek
Öğrenci
Merhaba, ben 2 yıllık ön lisans bölümünde okuyorum 2. sınıfım. Bu sene derslere katılamadım hepsinden kalacağım ancak 1. sınıftan kalan dersim yok. 3 sene açıktan okuyup lisansa tamamlayabiliyor muyum? Yoksa illa mezun olup sonra mı tamamlamam gerek? Amacım polis veya komiser yardımcısı olmak.

Ön lisans bölümünüzü bitirip, DGS sınavına girmeniz gerekli. Açık öğretim fakültesini yazabilirsiniz. DGS sınavıyla AÖF'te 3.sınıftan başlarsınız. Seçeceğiniz bölüme göre 1-8 ders arası fark derside eklenir. Diğer türlü ön lisans programı bitmezse 4 yıllık AÖF için mecburen YKS sınavına girmeniz gerekli.

peki 2. okul olarak şuanki bölümden devam edip açıktan da ayrı olarak okusam olur mu ? Sınava girmeme gerek kalır mı?

Peki 2. okul olarak şu anki bölümden devam edip açıktan da ayrı olarak okusam olur mu? Sınava girmeme gerek kalır mı?

Aynı anda örgün eğitim ve AÖF okunabilir. Örgün ön lisans okuduğunuz için sınavsız olarak sadece ön lisans AÖF okuyabilirsiniz. Zorunlu olan Türk dili, inkılap, İngilizce olan dersleri muaf ettirebilirsin. Dersleri geçtiyseniz tabii. Lisans AÖF için mecbur YKS'den girmeniz lazım. Örgün ön lisans okuyanlar sadece ön lisans AÖF yazabiliyor. Örgün lisans okuyanlar istediği gibi 2-4 yıllık AÖF okuyabilirler.

Anladım peki internette YKS puanı 2 sene geçerli yazıyor ama 2022 de girdim ben bu sene 4 senelik tercihi yapamaz mıyım?

Anladım peki internette YKS puanı 2 sene geçerli yazıyor ama 2022 de girdim ben bu sene 4 senelik tercihi yapamaz mıyım?

TYT için 2 yıl, AYT için 1 yıl geçerli puanınız. Lisans için AYT gerekli olduğu için mecburen YKS sınavı şart. Veya dediğim gibi ön lisans bitirip DGS'yle geçmeniz lazım başka yolu yok maalesef.

Tamamdır teşekkürler.

Merhaba @SmudgeCat. TYT Koruma Sistemi en son YKS 2022'de uygulandıktan sonra kaldırıldı diye biliyorum. TYT ve AYT puanları 1 yıl geçerli ama konu sahibinin TYT sıralaması Açık Öğretimde 2 yıllık bölüm okumaya yetiyorsa MYP ile Açık Öğretime Yatay Geçiş yapabilir. Bunun yanı sıra her 2 yıllık bölüm Açık Öğretimde mevcut değildir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…