Önü Kapalı Kasalarda Hava Soğutma Nasıl Ayarlanır?

OpenShift

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar

Yeni topladığım bilgisayarımın kasasında Aerecool Cylon tercih ettim. RX580 8GB, Ryzen 2600 ve MSI B450m pro m2 ile kullanıyorum. Kasa havalandırma konusunda orijinalinde de baya zayıf duruyor. Oyunlarda ön pleksi panel bile ısınıyor. Stok olarak tek egzoz fanı ile gelmekte. Merak ettiğim nokta ön tarafın hiç hava girişi olmaması ve yinede ön panele 3 tane fan takılabilmesi soğutma için yararlı olur mu? Ön paneli komple kapalı olduğu için sadece ön alttaki üçgen boşluktan içeriye hava girişi sağlanır diye düşünüyorum. Bu tarz önü full cam olup hatta bu kasa gibi komple kapalı olup çok iyi markalar var. NZXT markası gibi bu kasalarda bu şekilde sadece ön panelin altından mı hava girişini sağlıyorlar da bu kadar performanslı olduğu iddia ediliyor. Önü ızgaralı kasalar kadar olmasa da öne takacağım fanlar soğutmaya etki eder ancak soğuk hava vereceği konusunda şüphelerim var. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz?

Ek olarak anakartım üzerinden nedense sadece bir tane system fan çıkışı var. 4 Pin Fan Power Güç Elektrik Soketi çoklayıcı Splitter Kablo gibi bir ürün ile fazladan fan çıkışı almak istiyorum ancak bunla da çıkışları en fazla ikiye çıkartabiliyorum. Acaba bu üründen fazla alsam birbirlerine takarak daha fazla çıkış alsam güç konusunda eksiklik yaşar mıyım? Direk molexe bağlamak istemiyorum fazla gürültü çıkabileceği için. Bu ürün de baya mantıklı geldi gözüme: Akasa Flexa P5 5 Çıkışlı, Özel Kılıflı Pwm Fan Çoklayıcı Kablo - n11.com

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kasa bende vardı . Öne fan taksan da hava alamıyor ve havayı tahliye edemiyor maalesef. Dedikleri gibi alttan alıyor deseler de almıyor. Kutusu filan duruyorsa yeni aldıysanız iade edip başka kasa alma şansınız varsa deneyin ben o şekilde yaptım teknobiyotikten almıştım fiyat farkı ödeyip daha iyi hava akışlı kasa almıştım.
Maalesef soğutması başarısız bazı ön paneli kapalı olsa da sağ yan tarafında yada ön panelin yanlarında boşluklar oluyor yada üst kısımda boşluk oluyor o şekilde alıyor sadece altta boşluk olması yeterince hava alamıyor. Ön paneli komple çıkarman gerekiyor tam hava alması için o şekilde de çabuk tozlanacak onda yapacak bir şey yok sanırım.

1 ay olacak benimkini alalı, şuan ne yapacağımı düşünüyorum da 3 tane fan bir tane giriş çoğaltıcı alsam 100 lira ediyor zaten kasayı geri 200 liraya falan satabilirsem gider 300 liraya dark marka bir şey alırım belki önlerinden iyi fan girişleri bulunuyor çoğu modelinin. Ama kafama takılan yeri 600-700 liralık çok iyi kasalarından sadece kenarlarındaki hava girişlerinin yeterli olduğu iddaa edilmesi gerçekten garip bir durum.

Örnek olarak link atarsan ona göre konuşabilirim.
Satma imkanın varsa sat derim hava akışı ile sorunu olmayan birisi dert etmez bu durumu.
Ben Arctic fan aldım tavsiye ederim 12 cm PWM kontrollü 30 35 lira filan belki pahalı gelebilir ama ışıksız ve fan yaprakları sert bir fan hava akışı güzel. Nanokatalog' dan almıştım.
Ben 300 liraya almıştım 60 lira fark ödeyerek SilverStone RL06 almıştım sırf hava akışı iyi diye. Geldi gayet iyi güzel malzeme kalitesi daha iyi ben zayıf sanmıştım. Ağırlığı şaşırttı elime alınca . Tek eksik yanı bunun fanları kontrol edilemiyor oluşu son hızda dönünce sesi rahat duyuyorsun onun için ben de senin gibi 3 fanı bağlayıp anakarta takacağım onun için Aliexpress' ten sipariş vermiştim. Daha gelmedi ama .
Alternatif olarak ön kapağı açık şekilde yada biraz boşluk bırakıp koycak şekilde kullanabilirsin. Riskli durum tabi. Veya komple kullancam diosan ön ızgarayı delersin görünüşü kötü olabilir riskli yani.

Bende şuanda o kasaya bakıyordum. Ön kısmı gayet iyi duruyor yada Dark N10 Pro iyi geldi gözüme ama bu kasalarda dediğiniz gibi direk 3 pinle çalışan fanlar mevcut baya uçak kaldıracak gibi duruyorlar.
Ek olarak sıcaklık tehlikeli bir durum mu onu düşünüyorum. Ne kadar kafaya takmalıyım bu kasa sıcaklığını düşünmüyor değilim.

Bende şuanda o kasaya bakıyordum. Ön kısmı gayet iyi duruyor yada Dark N10 Pro iyi geldi gözüme ama bu kasalarda dediğiniz gibi direk 3 pinle çalışan fanlar mevcut baya uçak kaldıracak gibi duruyorlar.
Evet 3 pinli ve güç kaynağa bağlı şekilde geliyor. Ancak kontrol edilemiyor fan hızı veya ışıkları kapatma gibi durumlarda.
Bazı kasalar önü kapalı ancak yanları açık şekilde yaparlar onlar da hem sessizlik amaçlı hemde daha toz alması mansadında yapılıyor veya tasarım amaçlı.
Bütçenize göre tavsiye verebiliriz aslında ama önce elindeki kasanızı ne yapacağınıza bağlı.
RL06 350 lira filan ama ben şahsen 50 lira koyarım cam panelli ve kontrol edilebilir bir kasa alırım.
Dark SuperNova 4x12cm RGB Fan + 35cm LED Şerit, USB 3.0, Cam Yan Panel, Toplam 9 Adet Fan Takılabilir, Uzaktan Kumandalı Mid-Tower Oyuncu Kasası (DKCHSUPERNOVA) - Efsane İndirimler
Marka hakkında pek bilgim yok ama kullanan bir kişi bu kasa için baya beğendiğini ve yakında inceleme olarak paylaşacağını söylemişti.
Veya olmadı efsane cuma indiriminde Hepsiburada' da düzgün indirim olabilir.
Ucuz arıyorsanız Aerocool RS5200 bakabilirsiniz.

RGB özelliği aramıyorum zaten ama gerçekten zor duruyor düzgün kasa bulmak.
Raidmax Alpha Prime A15Ttb 2X Usb 3.0 3 Adet Kumandalı Led Fiyatı
gözüme şu kasa çarptı buda iyi duruyor. Eğer satabilirsem kasayı Dark marka bol fanlı bir şey alacağım yapacak bir şey yok. Merak ettiğim ısı bu kadar problem olur mu kullanımda zaten sadece oyunlarda ısınıyor onu fark ettim ancak kış günü soğuk oda da bile böyleyse yaza ne olur bilemiyorum.

Dediğim gibi hava akışı gerçekten kötü özellikle yaz ayında baya sıkıntı yaşatabilir çünkü havayı alamıyor ve pek tahliye edemiyor.
Linkteki kasa güzele benziyor ama öndeki havayı da az alıyor sanırım yan panellerden boşluk olsa da çok az görünüyor. Görünüş ve sessizlik amaçlı tasarım aslında.

Etraftan fan toplayıp takmayı deneyeceğim cylon kasaya, psu paneli baya soğuk duruyordu çalışırken belki oradan hava verebilir ekran kartı ve anakarta. Üstte de giriş fanı taksam diyorum ama hemen yanında çıkış fanı var.

NZXT H500 kasa kullanıyorum önü ve üstü kapalı, alttan ve kasanın sol yanından ızgara şeklinde yukarıdan aşağıya ve 3cm genişliğinde hava girişi olacak gibi tasarlanmış, sol taraftaki havalandırma fotoğraflardan belli olmuyordu yada ben göremeyince sizin bahsettiğiniz havalandırma konusunda acaba yeterli havayı alabilir mi yoksa kasa içindeki havayı mı döndürür diye de düşünmeden edemedim. Görünüşünden dolayı alıp kullanmaya başlayınca soğutmada şimdilik problem yaşamadım, yazın ne olur bilemiyorum. Yinede önü tamamen hava alan kasalar gibi de olmaz sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…