İnceleme Önyargıyla aldım, saygıyla bitirdim: Infinix GT 20 Pro gerçek kullanıcı deneyimi

Infinix GT 20 Pro — beklentiden şüpheye, şüpheden saygıya giden yol

Bu cihazı almadan önce açıkçası ciddi bir tereddüt yaşadım. Çünkü çevremde Infinix markasına dair oluşmuş bir ön yargı vardı; “uzun süreli kullanıma gelmez, stabil değil, yazılımı sorunlu, pişman olursun” gibi ifadeleri sıkça duydum. Buna rağmen risk alarak resmi distribütör kanalı üzerinden sipariş ettim. Kutuyu açtığım anda ilk düşüncem, tasarım konusunda çok emin olmadığım yönündeydi. büyük kamera adası, agresif çizgiler, göze doğrudan çarpan tasarım detayları telefonun ilk saniyelerde bende güven değil, bir tedirginlik oluşturdu. Hatta içimden “keşke başka bir model tercih etseydim” dediğim an oldu, çünkü dış görünüş kullanıcıyı ilk karşılayan şeydir ve burada beklentim tam karşılanmadı.

Fakat cihazı kurup kullanmaya başladığımda işler hızla değişti. GT 20 Pro'nun gerçek gücü dışarıdan değil, içeriden geliyor. ilk birkaç saatlik kullanımın ardından, tasarım konusundaki şüphemin yerini “bu cihaz gerçekten çok iyi çalışıyor” düşüncesi aldı. Özellikle oyun performansını test ettiğimde şaşkınlığım arttı. PUBG Mobile, Genshin Impact gibi yükü yüksek oyunlarda 120 FPS değerlerini stabil şekilde görmek, üstelik bunu titreme, kare kaybı, dokunmatik gecikmesi yaşamadan yapmak, cihazın performans anlamında kolay lokma olmadığını net şekilde gösterdi. Uzun süreli yük altında dahi ciddi performans düşüşü yaşamadım.

Burada bir parantez açmak lazım: Ben yıllardır Snapdragon işlemci tercih eden bir kullanıcıyım. MediaTek işlemcilere karşı geçmiş deneyimlerim nedeniyle hep şüphe duyardım. Eskiden MediaTek dediğimizde akla gelen şey, yük altında hızla ısınan ve performansı çöken bir yapıydı. “20 derece 90 FPS, 55 derece 45 fps” diye dalga geçilecek seviyedeydi. Fakat GT 20 Pro'da bu kalıbın tamamen kırıldığını gördüm. ısı kontrolü şaşırtıcı derecede başarılı, performans ise beklenenin üzerinde stabil. Bu benim için cihazın kırılma noktası oldu, çünkü önyargıdan gerçeğe geçtim.

Pil tarafında da cihaz beklentimi karşıladı. Yoğun kullanımda bir günü rahat çıkardı, oyun + sosyal medya + kamera üçlüsünde bile şarj kaygısı yaşatmadı. 67W hızlı şarjın etkisiyle telefon kısa sürede tekrar doluyor ve kullanım kesintisi minimuma iniyor. Günlük hayatta “şarj ne zaman bitecek” düşüncesi çok geri planda kaldı.

Gelelim zayıf kısma: dayanıklılık. Cihazın malzeme kalitesi segmentine göre kötü değil, hatta hoş bir his veriyor, ancak darbe direnci zayıf. kamera modülü çok çabuk çatladı, arka kapak darbeye karşı hassas. yani bu telefonu kılıfsız kullanmak pek mantıklı değil. Güçlü performansın yanında böyle bir fiziksel zayıflık görmek üzdü.

Genel değerlendirmeye gelirsek: GT 20 Pro kesinlikle alınır, özellikle fiyat/performans dengesine önem veren ve oyun deneyimini ön planda tutan bir kullanıcıysanız memnun kalırsınız. 1 yıl boyunca çok rahat götürür, hatta iyi bakılırsa daha da uzar. Ancak “2025'e kadar sorunsuz gitsin, güncelleme sıkıntım olmasın, uzun vadeli garanti istiyorum” diyorsanız GT 30 Pro'ya geçmek daha mantıklı bir yatırım olur. Çünkü o model hem daha güncel, hem de yazılım desteği tarafında biraz daha güven veriyor.

Son söz: Infinix GT 20 Pro, ön yargıları kıran bir cihaz. Dışı sizi aldatmasın; asıl mesele içerde. Ve içeride bu fiyata göre beklenenden çok daha fazlası var.

Son düzenleyen: Moderatör:
'Infinix GT 20 Pro — beklentiden şüpheye, şüpheden saygıya giden yol'

Altı üstü bir telefon. Bu kadar dramatize edecek ne var?

GTA 5 açıyor mu hocam?

Şaka bi yana bende benzer fiyatta şahsen Honor 400 tercih ettim. (GTA 5 açıyor.)

İşlemci konusunda Dimensity 8200, 7 Gen 3'ün bi tık üstü oluyor. Dimensity 8200'ün yüksek frekanslı A78'ler kullanması çoklu çekirdek olarak yansımış. 3DMark olarak ikiside 35FPS küsür, rakip sayılırlar oyun konusunda.
Eskilerin Snapdragon 865/70'in den iyiler.

Mediatek'te zaten Dimensity serisi ile AMD Ryzen tadında giriş yaptı. Helio ile de iyi iş yapsalarda ısınma sorunu vardı ama Dimensity cidden sağlam bir seri. Kusurlu modeller de oluyor tabi.
1100/1200 gibi modellerden beri severim kendilerini.

Biraz fazla abartmışsınız gibi ama inceleme için teşekkürler.
Thermal Throttling olayı diğer cihazlar kadar agresif değildir, ondan dolayı FPS’i koruyordur ama ısınıyordur. Bununla ilgili bir kullanıcı yorumu gördüm.

'Infinix GT 20 Pro — beklentiden şüpheye, şüpheden saygıya giden yol'

Altı üstü bir telefon. Bu kadar dramatize edecek ne var?
Dostum, elbette “altı üstü bir telefon”.
Zaten ben de uçak motoru ya da nükleer reaktör anlatmıyorum. Ama burası deneyim platformu ve insanlar cihaz alırken gerçek kullanıcı yorumuna bakıyor.

Ben yaşadığımı aktardım, teknik detay ve kullanım senaryosu verdim.
Sen ise sadece “abartma” demişsin — bu da bir görüş tabii, saygı duyarım.

Ama şunu da söylemek lazım:

Ben cihazı performans, ısı yönetimi, günlük kullanım, dayanıklılık açısından değerlendirdim.
Sen ise sadece benim yazma tarzımı değerlendirdin.

Arada küçük bir fark var:
Biri deneyim, biri yorum.

Not: Eğer cihazı sen de test ettiysen, kendi deneyimini de okumayı isterim. Böylece konu daha zenginleşir. Paylaşılan her bilgi başkalarına rehber olur.

Kolay gelsin.

Hocam aynen, güzel özetlemişsiniz.
GTA V kısmına da güldüm, o test artık “referans kriter” oldu resmen

Dimensity tarafı gerçekten Helio döneminden bambaşka bir yere geldi. Özellikle 1200 sonrası çıta yükseldi, 8200 de dediğiniz gibi eski amiral seviyesini fazlasıyla hissettiriyor. Honor 400 de güzel tercih olmuş, keyifli kullanım dilerim.

Güzel yorum, yakıştı konuya.

Hocam yorum için teşekkür ederim.
Abartı gibi görünmesi normal, çünkü biraz kişisel deneyim diliyle yazdım ama günlük kullanımda gerçekten beklediğimden iyi çıktı cihaz.

Thermal Throttling konusu doğru — Infinix bu modelde agresif değil, daha lineer bir kontrol tercih ediyor. Yani performansı korurken sıcaklık biraz daha kabul edilebilir seviyede yükseliyor. Benim kullanımımda cihaz ısındı evet, ama performans çökmesi yaşatmadı, özellikle uzun PUBG ve LoL: Wild Rift testlerinde stabil kaldı.

Sonuçta her kullanıcının senaryosu farklı; ben kendi deneyimimi paylaştım, sizin katkınız da güzel bir teknik nokta oldu. Teşekkürler.

Son düzenleme:
GTA V kısmına da güldüm, o test artık “referans kriter” oldu resmen
Bundan 10 yıl önce "GTA 5 açan PC" muhabbetinin telefon olması benimde komiğime gidiyor. Teknoloji cidden çılgınca ilerledi telefonlar için. Bu emulator işleri olmasa bu işlemcilere yazık olacak.

İşin kötü kısmı gerekli sürücüleri Adreno için yapyorlar, oyüzden verimli çalışmıyorlar.
Dimensity tarafı gerçekten Helio döneminden bambaşka bir yere geldi. Özellikle 1200 sonrası çıta yükseldi, 8200 de dediğiniz gibi eski amiral seviyesini fazlasıyla hissettiriyor.
Dimensity 9000'nin çıkış zamanını hatırlıyorum, Samsung'un berbat basım 8 Gen 1'lerinden sonra ilk defa Mediatek Qualcomm'u ezmişti. Tabi gene TSMC basmaya başlayınca ve 8 Elite ile ara açıldı tekrardan. Rekabet iyidir, umarım gelişirler daha çok.

Honor 400 de güzel tercih olmuş, keyifli kullanım dilerim.
Sağolun hocam. Ekranı ve düşük Watt tüketimi ile gözdemdi. GT 20 Pro'da umarım size hayırlı olur. Kasası sağlam olsaymış keşke, fütüristik görüntü ve keskin köşeleri ile Samsung Ultra serisi gibi karizmatik duruyor. Kamera konusunda fazla eksisi olması kötü olmuş.

Bu konuda 3DMark stress testi ve düz Wild Life testi yapabilirsiniz. Stabilite ölçümü yapıyor.

Hocam yorum için teşekkür ediyorum ama çok fazla cihaz elden geçirdim Gaming olarak bu deneyimim birkaç aylık bir deneyimleme.

Bilgi ve öneriler için teşekkür ederim hocam, değerli katkılar olmuş.
3DMark stres testini de yapmayı düşünüyorum, özellikle Wild Life Extreme ve 20 döngü stres yükünde nasıl davrandığını görmek güzel olur. Oyun tarafında pratik kullanım deneyimi olumlu olsa da, sentetik tarafta da tabloyu netleştirmek lazım.

Ekran ve güç verimliliği konusuna katılıyorum, Honor 400 bu yönleriyle çok mantıklı tercih. GT 20 Pro’da kasa tasarımı fütüristik ama dayanıklılık biraz zayıf, o yüzden kılıf-mılf şart.

Zaman buldukça termal performansla ilgili ek verileri de paylaşırım. Keyifli kullanımlar dilerim tekrardan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…