ÖSYM sınavına nasıl çalışılmalı?

XFG

Decapat
Daha fazla  
Selam. Malumunuz 6 ay sonra üniversite sınavı var. Açık lise veyahut mezun değilim. Saat 4'te okulum bitiyor. Ezber yeteneğim (kendimi övmek gibi olmasın) cidden güçlü. Bir öğrendiğimi 2-3 ay unutmam o derece. Tek eksiğim matematik. Hatta en büyük eksik matematik. Şu anda aktif matematik çözüyorum ve harfli ifadelere geldim. Hızlı bir şekilde ilerliyorum. Sizce nasıl bir çalışma yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam. Malumunuz 6 ay sonra üniversite sınavı var. Açık lise veyahut mezun değilim. Saat 4'te okulum bitiyor. Ezber yeteneğim (kendimi övmek gibi olmasın) cidden güçlü. Bir öğrendiğimi 2-3 ay unutmam o derece. Tek eksiğim matematik. Hatta en büyük eksik matematik. Şu anda aktif matematik çözüyorum ve harfli ifadelere geldim. Hızlı bir şekilde ilerliyorum. Sizce nasıl bir çalışma yapmalıyım?
KPSS çalışıyorum ve 2 ay önceye kadar köklü sayı sorularını çözemiyordum ama şimdi tüm TYT matematikte sorunsuz ilerliyorum. Benim önerim YouTube'da bulunan kanallardan kitabı olan birini takip etmen. Bu konuda Benim Hocam gayet iyi. İnsanlar eskiden dershaneye giderdi çünkü dershane hocaları konuyu öz kısa basit ve anlaşılır şekilde anlatırdı. Şimdilerde ise teknoloji elimizin altında ve bir bilgiye onlarca farklı kaynaktan ulaşabiliriz. Yani ikinci tavsiyem dershaneye gitme. Düzenli olarak çalış. Bir konuyu bitirdikten sonra soru çöz ama o sayfadaki 1 soruyu boş bırak. Ertesi gün diğer konudan soru çözerken bir önceki konudan boş bıraktığın soruyu da çöz ki bir önceki günün tekrarını yapmış sayılacaksın.
Son olarak oyun oynamayacağım sosyalleşmeyeceğim diye kendini kısıtlama kendini kasma. Çık gez eğlen yeri geldiğinde oyun da oyna ama derslerin daha ön planda olsun.

Hedefini belirtsende ona göre yorum yapsak keşke.

KPSS çalışıyorum ve 2 ay önceye kadar köklü sayı sorularını çözemiyordum ama şimdi tüm TYT matematikte sorunsuz ilerliyorum. Benim önerim YouTube'da bulunan kanallardan kitabı olan birini takip etmen. Bu konuda benim hocam gayet iyi. İnsanlar eskiden dershaneye giderdi çünkü dershane hocaları konuyu öz kısa basit ve anlaşılır şekilde anlatırdı. Şimdilerde ise teknoloji elimizin altında ve bir bilgiye onlarca farklı kaynaktan ulaşabiliriz. Yani ikinci tavsiyem dershaneye gitme. Düzenli olarak çalış. Bir konuyu bitirdikten sonra soru çöz ama o sayfadaki 1 soruyu boş bırak. Ertesi gün diğer konudan soru çözerken bir önceki konudan boş bıraktığın soruyu da çöz ki bir önceki günün tekrarını yapmış sayılacaksın.
Son olarak oyun oynamayacağım sosyalleşmeyeceğim diye kendini kısıtlama kendini kasma. Çık gez eğlen yeri geldiğinde oyun da oyna ama derslerin daha ön planda olsun.

Hocam aktif matematik sonrası acil yayınları TYT soru bankası çözeceğim. Geometri için de aktif geometri kitabını aldım. Başka neler önerirsiniz?

Hangi üniversite?
Üniversite orta seviye bir yer olacak hocam. Konya, Antalya, İzmir veyahut Sakarya düşünüyorum.

Hocam aktif matematik sonrası acil yayınları TYT soru bankası çözeceğim. Geometri için de aktif geometri kitabını aldım. Başka neler önerirsiniz?

Üniversite orta seviye bir yer olacak hocam. Konya, Antalya, İzmir veyahut Sakarya düşünüyorum.
Elinizdeki kitapları bitirin sonra branş denemelerine başlayın. TYT için fazla deneme çözmek gerekir kitap değil. AYT içinse bir kaç kitap bitirin zaman probleminiz olmayacak zaten AYT'de.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı