ÖSYM'nin sınavlarda kulak tıkacı dağıtması lazım

Bilgiyi ve Yorum gücünü ölçmeye dayalı bir sınavda dış etkenler sınavın bir parçası olamaz. Senin dediğin olay ileri seviye kurum alımlarında dikkati ve duyarlılığı test etmek için yapılacak bir şey. ÖSYM sınavları ile alakası yok bu durumun. ÖSYM eleyiciliği artırmak için sınav dışı etkenleri kullanamaz. ÖSYM sınavında eleyicilik sorulardan ibarettir. Çalışan herkes yapıyor zaten gibi saçma sapan bir argümanla geliyorsun.

O zaman biri hastayken sınav ertelensin mi? Onun da yorum ve bilgiyle alakası yok. Bir kişinin karnı ağrıyor diye sınavı da iptal edelim mi? Dış etkenler her zaman var ve siz bunu engelleyemezsiniz. Tek çözüm önceden hazırlık yapmak. Yoksa sınav anında karnın ağrır yine patlarsın yine patlarsın. Kader işi biraz da.

Mezofoniniz olsa anlardınız. Düşenin halinden düşen anlarmış.

Mezofoniyi geçtim adam daha psikolojiden bir haber onu bilmesini boşuna bekleme. Ben rahatsız olmuyorsam başkaları da olmaz kafasında. İnsan doğası farklılığından bir haber.

Dostum hasta olmak dediğin gibi kader veya şans tamamen. Önüne geçmen zor ve kontrol edmeyeceğin bir durum olduğu için onda yapabileceğin bir şey yok. Ama basit bir kulak tıkacı ile dış etkenlerin etkisini ortadan kaldırabileceğini söylüyorum ben. İkisi çok farklı şeyler. Bu ikisini ayırt edemediğine göre daha fazla tartışmaya gerek yok.

Mezofoniyi geçtim adam daha psikolojiden bir haber onu bilmesini boşuna bekleme. Ben rahatsız olmuyorsam başkaları da olmaz kafasında. İnsan doğası farklılığından bir haber.

Yav bahsettiğimiz şey şu. Senin iyi günün başkasına kötü olamaz mı? O zaman onun da iyi durumda olmasını bekle madem sadece bilgi ve mantığa dayalı bir sınav yaptırmak istiyorsun. Sürekli bekle bekle nereye kadar. Bir iş herkes için aynı anda kusursuz olamaz sadece düşüncede kalır. Ütopyadan başka bir şey değildir.

Basit bir kulak tıkacı herkesin derdine deva olmuyor işte. Madem bu kadar çözüm odaklısın bütün herkesin sorununu çöz. Sınavdan önce yaşadıklarım senin değil benim sorunum. Kulak tıkacı da benim değil senin sorunun. Neden benim sorunum çözülmesin seninki çözülsün? Herkesin derdini bitirmenin bir imkanı olmadığını sen de ben de çok iyi biliyoruz. O zaman sınava ona göre hazırlık yapacaksın.

Sınav için ortamın sessiz olması şart. Bu kişiye göre değişebilen diğer dış etkenlerden farklı. Bilgi ve yorumu ölçen bir sınavın sessiz bir ortamda yapılması gerekiyor. Tek ön koşul bu. Diğerleri kişinin kendi sorunu ve ona yapılacak bir şey yok. Senin mantığına göre liselerde yazılı esnasında sessiz olunmaması gerekiyor ya da ÖSYM her sınav öncesi sessiz olun anonsunu yapamaması gerekiyor ama bunlar uygulanıyor neden? Sınavın sessiz ortamda yapılması için.

Benim için sessiz olunması gerekmiyor çünkü ben bu sorunun düzelmeyeceğini bildiğimden ona göre hazırlanıyorum. Senin de bu sorunun çözülemeyeceğini (diğer sorunlar gibi) bildiğin için ona göre hazırlık yapman gerekiyor. Bunun neyini anlatamadım?

Katılıyorum. Masam sallanıyor diye bir şekerimi feda etmiştim zamanında.
Adam akıllı kılık kıyafet kuralı da gelmesi lazım. Sınava çok zor odaklanmıştım.

Güvenlik kısmından bahsedilmiş. Çok doğru. Basit kuralları bile uygulamaktan acizler. Ben 3 saat kurşun kalem tuttuğum için elim yara olurken, silgi ile sınavı parçalamamaya çalışırken kadının teki elinde uçlu kalem, silgi ve uç ile sınava girmişti.

Senin verdiğin bu muhteşem ötesi kararı herkesin kolayca uygulaması olağan olmadığı için basit ve maliyeti düşük bir yöntemle bu sorunu çözerek gerçekten çalışanın emeğini alabileceği bir sistem söylüyorum sen bunun neyini anlamadın? Bu sınav senin dış etkenlerle mücadele etmeni gerektirecek bir sınav değil askeriye mi ulan bu da sabır ve dikkatini test etsinler hahahahahha.

Neyse dostum boş ver gitsin tartışmanın alemi yok zaten bir şey değişmeyecek.

Son düzenleme:

Herkes için birçok sorun var ve hepsi aynı anda çözülemez. O zaman başkası da senin kıyafetinden rahatsız oldu herkese aynı kıyafeti versinler. Ortam kokusu rahatsız etmesin diye mandal dağıtsınlar falan. Sence bütün bu sorunlarla uğraşılabilir mi? Dediğin şey mantıklı ama böyle bir sorunu çözerse bu sefer öteki sorunlarda çözülmek istenecek vesaire vesaire. Döngüye girecek. Bilmem anlatabildim mi?

Zaten konuyu tartışalım diye açıyorsun. Sonra tartışmanın alemi yok kapatalım diyorsun. Sen bilirsin .

Tartışalım diye açmadım öneri olsun diye açtım tartışılacak bir yanı yok bunun sonuçta tıkacı takmak zorunlu değil isteyen takar istemeyen de takmaz sadece bir alternatif.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…