Öz güven sorunu

YigitXS

Hectopat
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öz güven problemim çok fazla örneğin hoca bir soru soruyor çoğu kişi parmak falan kaldırmadan cevap veriyor sesli şekilde normalde bu ama ben sorunun cevabını biliyorum sınıfın içinde hocaya söyleyemiyorum. Kalın bir sesim var duyan o nasıl ses borazan gibi sesin var diyor. Acaba söylersem cevabı sesime bir şey derler mi veya yanlış kelime kullanırsam bana gülerlerse diye çekiniyorum. Onun dışında kimse beni takmıyor, ezik muamelesi yapıyor. Mesela yanımda biriyle geziyorum her gören yanımdakine selam veriyor, beni kimse görmüyor, görmezden geliyorlar. Asosyal olduğum için beni ezik görüyorlar bundan sıkıldım artık. Mesela sınıfta plan yapıyorlar, halı saha planı okuldan sonra iyi oynadığım halde beni çağırmıyorlar. Sonra mesela boyum uzun ve zayıfım yürürken garip yürüyorum eğrilik var biraz. Bunun için öz güven eksikliği yaşıyorum yüzümde sivilce var çok fazla bunun için 6 aydır ilaç kullanıyorum geçmiyor. Doktoruma işe yaramadığını söylüyorum ama o devam etmemi istiyor. Topluma çıkınca acaba benim hakkımda ne düşünüyorlar diyorum, bakımsız yüzüne bak vs. gibi dalga geçiyorlar mı çok fazla maddi durumumuz iyi değil. Psikoloğa gitmek için devlet hastanesinde gitmek isterim ama aileme söylemeye çekiniyorum sizce nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kardeşim sana bir spor dalında hobi edinmeni öneririm. Genellikle özgüven arttırımına yardımcı olur. Dövüş sanatları, basketbol olabilir ailenin bu konuyu anlayacağını düşünüyorsan ilk önce onlara danışmalısın. Bu dönemin geçici olduğunu ve ömür boyu sürmeyeceğini bilmeni istiyorum ergenliğe geçiş aşamasında duyguların dağınık fikirlerin değişken olabilir. Kimsenin ilgisine ihtiyacın yok. Ayrıca kalın sesli olmak utanılacak bir şey değil ki emin ol o yaşta herkes özenir o sese. Ayrıca bu ekonomide maddi durumu iyi olan kaç kişi kaldı ki. İyi oynadığın halde seni çağırmıyorlarsa bu onların kaybı kötü yanlarına çok odaklanmışsın gördüğüm kadarı ile fakat hiç iyi yönlerinden bahsetmiyorsun. Rica etsem iyi gördüğün yönlerini de yazar mısın buraya objektif bir şekilde.

İyi bir yönümün olduğunu düşünmüyorum.

İyi bir yönümün olduğunu düşünmüyorum.
Bilerek Rezil Olma eğitimleri var bunlar öz güven konusunda çok işe yarıyor, ailenizden izin alıp bir psikiyatriste giderseniz faydalı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…