Öz güvenim kalmadı

Maalesef bu olayın neredeyse aynısını ben de yaşadım. Öyle vura kıra olmuyor bu işler. Çocuğun güveni kırılmış çalışın diyorsunuz. Azıcık gerçekçi olun. Sana diyebileceğim en mantıklı şey spor yap hobi vs edin. Çok kafaya takma şuanda dersleri.

Ben elimden geldiği kadar çalışmaya çalışıyorum kim ister ki sınıfta kalmayı falan ama bazen nasip insan istesede yapamıyor mesela sen bazı şeyleri benden daha iyi yaparsın bende bazı şeyleri senden daha iyi yaparım ama kıyaslanmak çok kötü bişey

Hobi falan dediniz bana biraz mantıklı geldi yapmaya çalışacağım.

Hocam aileniz haklı deyince siz ne dediniz?

O babanın arkadaşı ağır sözler istiyor gibime geldi neyse bir hobiniz var ise onu geliştirebilirsiniz misal güzel resim yapabiliyorsanız bunu geliştirin veya başka bir hobiniz bunu yeteneğe çevirip geleceğe dair endişeni kırabilirsin Türk aileleri tek okul notlarına baktıkları için bu yaşadığın şeyler normal inan bana lisede ki belgelerin falan hiçbir şekilde geleceğini etkilemiyor.

Kiminle kıyaslıyor seni? Arkadaşlarınlaysa çok yanlış yapıyorlar. Çünkü içinden onlara rekabet duymaya başlıyorsun ve aran bozuluyor. Bu arada meraktan bir şey soracağım. Aileniz okudu mu?

Zaten anlasılıyor babamın arkadaşı babamı çok gaza getiriyor babamda aldanıyor hemen.

Kiminle kıyaslıyor seni? Arkadaşlarınlaysa çok yanlış yapıyorlar. Çünkü içinden onlara rekabet duymaya başlıyorsun ve aran bozuluyor. Bu arada meraktan bir şey soracağım. Aileniz okudu mu?
Hayır okumadılar zaten

Bana annem diyor ki onlar takdir teşekkür alırken sen niye alamıyorsun senin onlardan ne farkın var diyor haklı olduğunu biliyorum ama yapamıyorum yemin ederim çok istiyorum ama olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…