Sözel Sayısal Özdebir TG Son Provada Türkçe ve Matematik sorusu çözümü nasıldır?

Hocam aslında her bir dikdörtgenin alanı 48 olduğu için 48'i veren kısa kenar ve uzun kenar uzunluklarını deyenebiliriz(tabii ki hepsini değil zaten denklemden çoğu olmayacağı anlaşılıyor altta belirttiğim 6X+8 denkleminden) bize sorduğu kırmızı çizginin olduğu kısmı bulmak için.

Kısa kenara X dersek.

15+6X-7 şeklinde bir denklem yazarız yani 6X+8

Kısa kenar ve uzun kenar ikilisinin çarpımı 48'i verdiği için burada X e sizin dediginiz gibi yaklaşık 3 sayısı düşüyor.

Yani 6X+8'den 18+8 oldu 26 olur.
Hocam ama siz şeklin gidebildiği en uzun mesafeyi buluyorsunuz ayrıca yaklaşık olması 26yı eliyor

Hocam ama siz şeklin gidebildiği en uzun mesafeyi buluyorsunuz ayrıca yaklaşık olması 26'yı eliyor.

Yani hocam kesirli değerlerle 25-26 arası geliyor benim yaptığımda 26'yi verdiği için cevap 25-26 diyebiliriz diye düşünüyorum.

Yani benim kullandığım yöntemin kesirli halini düşünün o şekilde 25-26 arasını verir.

Yani hocam kesirli değerlerle 25-26 arası geliyor benim yaptığımda 26'yi verdiği için cevap 25-26 diyebiliriz diye düşünüyoru

Yani hocam kesirli değerlerle 25-26 arası geliyor benim yaptığımda 26'yi verdiği için cevap 25-26 diyebiliriz diye düşünüyorum.
Hocam √288 16-17 burası kesin sonra +15 var boşluklar 31-32 -7 var 24-25 ama 25 gelemiyor arasında kalıyor o yüzden c ve d eleniyor diye düşündüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı