Özel hastanede çalışırken devlet hastanesine atanma

emreee0707

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Firma adı verirsem sıkıntı bilmiyorum ama bu sabah bir özel hastanede tarafından arandım ve iş görüşmesi yapılmak üzere hastaneye çağrıldım. Geçen yaz başvuru yapmıştım halbuki. Görüşme olumlu geçti ve birkaç güne bana döneceklerini söylediler. Daha sonra hemen başlıcaksın gibisinden konuşuldu. Sanırım beni alacakları bölümde işçi pek durmuyor çalışma saatlerinden dolayı.

Şuan işe ihtiyacım var fakat geçen pazar yapılan Önlisans KPSS sınavına girdim. Sonuç 1 ay içinde açıklanak. Eğer iyi bir sonuç alırsam ve Sağlık Bakanlığı yakınlarda bir atama kılavuzu yayınlarsa ( yayınlanacağı konuşuluyor hatta bakan da evet olacak demişti bir ay önce) atanabileceğimi göz önünde bulunduruyorum. Bu özel hastaneye girersem atandığım takdirde bir sıkıntı çıkar mı?

Çünkü sanırım ayrılmak istediğimde hastane ile karşılıklı fesih yapmam gerekiyormuş. Hatta bakanlığın bu seneki bir atamasında kılavuz da pandemi nedeniyle özel hastenelerin sıkıntı yaşamaması için şöyle bir madde yer almış “ ilginin görevinden ayrılması halinde sağlık hizmetinde aksama olmayacağına dair bir belge alması gerekmektedir.”

Bakanlığın kılavuzu yayınlaması, tercihler, tercihlerin sonuçları 1-2 ay sürüyor aslında.
İş görüşmesinde işkur üzerinden de alınabileceğim söylendi. 3 ay deneme sürecinden sonra sizi bünyemize katıyoruz. 3 aylık süreçte paranızı işkurdan alıyosunuz denildi. Bu 3 ay içinde (atanmaya yüksek ihtimal bakıp daha tercih sonuçları açıklanmadan) 2. ay filan çıkma hakkım var mı?

Ya da hangi bahaneyi gerekçe göstererek işten ayrılabilirim. 2 ay çalıştım diyelim çıkmak istedim. Atanmam kesin değil ama atanmayı bekliyorum. Atanmama yakın bir zamanda çıkarsam sıkıntı çıkar mı? Çünkü bir haberde işçinin tek taraflı fesih sonucunda ceza aldığını görmüştüm.

Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler 😊.

Merhaba arkadaşlar. Firma adı verirsem sıkıntı bilmiyorum ama bu sabah bir özel hastanede tarafından arandım ve iş görüşmesi yapılmak üzere hastaneye çağrıldım. Geçen yaz başvuru yapmıştım halbuki. Görüşme olumlu geçti ve birkaç güne bana döneceklerini söylediler. Daha sonra hemen başlıcaksın gibisinden konuşuldu. Sanırım beni alacakları bölümde işçi pek durmuyor çalışma saatlerinden dolayı.

Şu an işe ihtiyacım var fakat geçen pazar yapılan önlisans KPSS sınavına girdim. Sonuç 1 ay içinde açıklanak. Eğer iyi bir sonuç alırsam ve sağlık bakanlığı yakınlarda bir atama kılavuzu yayınlarsa ( yayınlanacağı konuşuluyor hatta bakan da evet olacak demişti bir ay önce) atanabileceğimi göz önünde bulunduruyorum. Bu özel hastaneye girersem atandığım takdirde bir sıkıntı çıkar mı?

Çünkü sanırım ayrılmak istediğimde hastane ile karşılıklı fesih yapmam gerekiyormuş. Hatta bakanlığın bu seneki bir atamasında kılavuz da pandemi nedeniyle özel hastenelerin sıkıntı yaşamaması için şöyle bir madde yer almış “ ilginin görevinden ayrılması halinde sağlık hizmetinde aksama olmayacağına dair bir belge alması gerekmektedir.”

Bakanlığın kılavuzu yayınlaması, tercihler, tercihlerin sonuçları 1-2 ay sürüyor aslında.
İş görüşmesinde işkur üzerinden de alınabileceğim söylendi. 3 ay deneme sürecinden sonra sizi bünyemize katıyoruz. 3 aylık süreçte paranızı işkurdan alıyosunuz denildi. Bu 3 ay içinde (atanmaya yüksek ihtimal bakıp daha tercih sonuçları açıklanmadan) 2. ay falan çıkma hakkım var mı?

Ya da hangi bahaneyi gerekçe göstererek işten ayrılabilirim. 2 ay çalıştım diyelim çıkmak istedim. Atanmam kesin değil ama atanmayı bekliyorum. Atanmama yakın bir zamanda çıkarsam sıkıntı çıkar mı? Çünkü bir haberde işçinin tek taraflı fesih sonucunda ceza aldığını görmüştüm.

Yardımcı olabilecek varsa şimdiden teşekkürler 😊.

Hocam ne yaptınız? Ben de aynı durumdayı, bılgı verır mısınız. Nasıl oldu?

İş sözleşmelerinde 2 ay deneme süresidir. Bu 2 ay içerisinde işveren ve işçi ihbar tazminatı ödemeksizin işten ayrılabilir veya çıkarılabilir. Devlette sıkıntı çıkar mı bilmiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı