Özel konuşmalar internette paylaşılabilir mi?

Mr.Kitty

Hectopat
YouTube'da bir eleştiri videosu çekmeyi düşünüyorum. Kendimi aklama ve ispat niteliği taşıdğını düşündüğüm birkaç ekran görüntüsü mevcut. Discord'da özel olarak konuştuğumuz bu kişinin konuşmasını YouTube'da paylaşabilir miyim? Bu kişi bir hak talep edebilir mi?

Tam emin olmamakla beraber; özel hayatın gizliliğini ihlal etmediğin sürece sıkıntı olmuyor, nasıl ihlal etmeyeceksin onu da bildiğim kadarıyla açıklayayım, şahsın numarası, doğrudan hedef gösterme, kişi adı verme ihlale giriyordu sanırsam gerekli yerleri sansürleyerek, dolaylı yoldan hedef göstererek derdini anlatabilirsin diye biliyorum, en iyisi bunu bir hukukçu ile konuşman ama fikir oluşturması açısından bildiğim kadarıyla durumun ciddiyetini anlatmak istedim sana. Yani haklıyken haksız duruma düşebilirsin, ondan sıkıntını yargıya taşımak veya bilen birilerine danışmak yapabileceğin en doğru iş olacaktır.

YouTube'da bir eleştiri videosu çekmeyi düşünüyorum. Kendimi aklama ve ispat niteliği taşıdğını düşündüğüm birkaç ekran görüntüsü mevcut. Discord'da özel olarak konuştuğumuz bu kişinin konuşmasını YouTube'da paylaşabilir miyim? Bu kişi bir hak talep edebilir mi?
Kişiden izin alırsanız sorun olmaz. Eğer arkadaşların dediği gibi ismini falan kapatarak paylaşırsan da inandırıcı olmaz.

Kişi ismini ve kişiyi ifşa edecek bir bilgiyi gizlediğiniz sürece paylaşabilirsiniz.

Kişiyi ifşa edeceğim. Sizin ifşadan kastınız adresi vs mi? Discord'taki ismini sansürlemem gerekir mi? İsim soy isim değil nick yazmış. Yinede sansürlemem gerekir mi?
İsmini falan vermezseniz sıkıntı çıkmaz hocam.

İsmini vermezsemde kendi kendine yazmış diyebilirler. Nickini vermem şart gibi gözüküyor.

Kişiyi ifşa edeceğim. Sizin ifşadan kastınız adresi vs mi? Discord'taki ismini sansürlemem gerekir mi? İsim soy isim değil nick yazmış. Yinede sansürlemem gerekir mi?

İsmini vermezsemde kendi kendine yazmış diyebilirler. Nickini vermem şart gibi gözüküyor.

Siz riske girmeyin baktınız insanlar inanmıyor o zaman atarsınız.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı