Özel lisede sınıfta kalma var mı?

reixanz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, bu sene ile birlikte 2 yıldır özel lisede okuyorum. Geçen sene sınıfta kalmadım, ama matematikten kıl payı geçtim. Geçen sene sınıftaki arkadaşlarımdan birkaçı bazı derslerden kalmıştı, ama kalan oldu mu bilmiyorum. Ancak şöyle bir sorun var, okuduğum lisenin markası değişti. Daha doğrusu sadece ismi değişti hocalar vs. aynı.

Sadede gelecek olursak, sizce geçen sene olduğu gibi sınıfı geçer miyim, yoksa sınıfı geçmek devlette okuyan biri gibi zor mu olur? (not: Fizik ve matematik dışında derslerim gayet iyi.)

Arkadaşlar selam, bu sene ile birlikte 2 yıldır özel lisede okuyorum. Geçen sene sınıfta kalmadım, ama matematikten kıl payı geçtim. Geçen sene sınıftaki arkadaşlarımdan birkaçı bazı derslerden kalmıştı, ama kalan oldu mu bilmiyorum. Ancak şöyle bir sorun var, okuduğum lisenin markası değişti. Daha doğrusu sadece ismi değişti hocalar vs. aynı.

Sadede gelecek olursak, sizce geçen sene olduğu gibi sınıfı geçer miyim, yoksa sınıfı geçmek devlette okuyan biri gibi zor mu olur? (not: Fizik ve matematik dışında derslerim gayet iyi.)
Özel okula sonuçta para veriyorsun. Düz mantıkla bakacak olursak bırakmazlar.

Özel lisede MEB'e bağlı olduğu için kalma/geçme orada da var ancak bazı özel liseler inisiyatifli davranıp OBP'yi şişirebiliyor ve sınıfta bırakmıyor.

Özel okula para ödemeniz bir şeyi değiştirmez, yıl sonu puanınız 50'nin altındaysa veya Türk Dili ve Edebiyatı dersini geçememişseniz sınıf tekrarı yapmak zorundasın. Devamsızlıktan kalma durumu için özel okullarda buna inisiyatif gösterdiklerini biliyorum.

3 sene önce özel okulda bayağı bir devamsızlığım vardı, sınırı asmıştım. Ve sınavların yarısına girmemiştim. Yine de bir üst sınıfa geçtim.

@reixanz, hocalara ve okula bağlı anlayacağınız ancak bu yaptıkları yasal değil, haberiniz olsun. Konuyla alakalı aklınıza takılan başka soru var mı?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı