Özel okulda sınıfta kalmak mümkün mü?

DalyanAga

Decapat
Kek günü
Daha fazla  
Merhaba 9. sınıfım özel bir lisede okuyorum. Bazı dersler bana çok ağır geliyor ve sınıfta kalmaktan korkuyorum ama büyüklerden hiç sınıfta kalanı görmedim. Özel lisede sınıfta kalınır mı?

Merhaba 9. sınıfım özel bir lisede okuyorum. Bazı dersler bana çok ağır geliyor ve sınıfta kalmaktan korkuyorum ama büyüklerden hiç sınıfta kalanı görmedim. Özel lisede sınıfta kalınır mı?

Bence asla bırakmazlar sonuçta özel bir düşünsene özel okulda bırakıyorlar imkansız bence.

Özelde okumuş biri olarak evet kalma ihtimalin var ama devlet okuluna göre daha az bir ihtimal. Özel okulun toleransı daha yüksek olabiliyor. Bu dediğim her okul için geçerli değil tabii. Para veriyoruz istediğimiz gibi olur her şey düşüncesine girmeyin olması gerekiyorsa oluyor.
Tavsiyem derslere çalışmaktan vaz geçme, alabiliyorsan o dersten etüt vs. alabilirsin. Hocalardan destek alabilirsin. Bu durumunu, endişeni de rehber hocaya veya o dersin hocasına anlatırsan yardımcı da olabilir. Özel okulun avantajı bu yönde oluyor genelde.

Eskiden yani büyüklerin okuduğu zamanda sınıfta kalmak neredeyse imkansızdı tüm derslerden kalsan bile ortalaman 50'nin üzerinde ise doğrudan geçiyordun, 50'nin altında ise 3 derse kadar sorumlu geçiyordun filan. Yani normal şartlarda sınıfta kalmak ya da sorumlu geçmek imkansıza yakındı. Şimdi sistemi değiştirdiler ortalaman 50'nin üzerinde bile olsa 1'den fazla başarısız dersin varsa sorumlu-yani başarısız olduğun dersin sorumluluk sınavına girerek- geçiyorsun. 3'ten fazla dersin varsa sınıf tekrarı yapıyorsun.(Başarısız ders o dersin yıl sonu ortalamasının 50'nin altında olması anlamına gelir ve sınıf geçmek için ne olursa olsun edebiyat dersinin ortalaması 70'den fazla olmalıdır.)

Devamsızlık harici kalmazsın bende özel okul öğrencisiyim hatta staj yerim yok şu anda hala arıyoruz hocayla hoca idare bile ediyor normalde sınıfta kalmam lazımdı :D

Technopat Haberler

Geri
Yukarı