Özel okullar sanıldığı gibi mi?

Kardeşim 11. sınıf.

Şöyle, özel okula göre cevaplar değişiyor. Mesela boş kağıtla benim bitirdiğim özel lisede 60-70 alamazsın ama alabileceğin okullar da var. Özel okullar, mezun ettiği öğrencilerin üniversitede başarı elde etmesini ister ki reklam yapabilsin. O yüzden derslerde hocalar ciddiyetle dersini anlatıyor. Genelde öğrencilerin kalitesine, başarı durumuna göre sınıflara ayırıyorlar. Bunu da okul genelinde düzenli olarak yapılan deneme sınavlarıyla belirliyorlar. Özel okuldaki her hocaya istediğin zaman soru sorabilirsin, hiçbiri geçiştirmez. Dersten kalma, devamsızlıktan kalma gibi bir dert özel okullarda yok. Sınavdan düşük alsan da ders içi notlarını genelde 100 giriyorlar. Yani aslında özel okullar sana dersten ve devamsızlıktan kalma gibi bir derdin olmadan daha rahat şekilde üniversite sınavına hazırlanma imkânı sağlıyorlar. Bunu yaparken de OBP'yi yüksek tutuyorlar.

Son düzenleme:
Evet hocam her okulda böyle değil ama çoğunda böyle.
Ya bu özeller kadar YKS sıralamasını önemseyen devlet okulları da şişiriyor. Aslında iyi yapıyorlar. Yoksa öğrencileri geri kalır.
Denetim olsa doğru düzgün.
Bi de bence OBP aslında yanlış bir şey değil de bi standart yok o yüzden sıkıntı.
Sınavın daha zor, daha çeşitli yapılması gerekiyor.
En iyisi LYS idi sanırım.

4 yıl özel okulda okudum benim gittiğim okula göre yorum yapacağım şimdi disiplin olarak bizim okul bayağı disiplinliydi devlet okulu gibi her şeye karışıyorlardı öyle istediğin gibi geleyim serbest kiyafet ile geleyim yoktu herkes okul kıyafetini giyip gidiyordu küpe falan da yasaktı. 2 ci sorunuza gelirsek notlar evet bayağı şişiriliyor çocuk sınavdan 30 alıyor sonra hoca çağırıyor sınav yanlışlarını sildirip doldurtuyor 60 70'lik puan veriyor. 3 cü sorunuza gelirsek ben bırakan özel okul duymadım belki pahalı bir özel okul veya bilindik özel okulsa bırakırlar belki. Son soruya gelirsek devamsızlık yazılıyordu bizde ama son aylara doğru yazmıyorlardı. 12 sınıfta hiç yazmadılar sadece. Evde YKS çalışıyordum yazmamaları iyi oldu. Ders olarak da özelde ders kaynatılır genelde. Ben özel okul önermiyorum kısaca belki son sene özel okul mantıklı olabilir YKS açısından. Okul ortamındanda bahsedeyim özel okul ortamı ilkokul ortamı gibi hocalara laf sokma küfür etmek sonra artislik taslama böyle böyle insanlar dolu. Ben açıkçası memnun kalmadım OBP konusunda bayağı şişirdiler fakat aldığım eğitim igrençti.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…