Özel sektör mü memuriyet mi?

Öncelikle senin gönlün özel sektörde, bunda kamuya geçme şansının az olması da tetikliyor gibi geldi. Özelde devam edip, kpss yi de takip edebilirsin. Uzun ölçekte kamuda çalışmak daha mantıklı gelse de hayatın ne getireceği belli olmaz, iyi ki memur olmadım da diyebilirsin.

Bu arda memurluk 10 yıl öncede popülerdi, 20 yıl öncede, 30 yıl öncede popülerdi, yaşım gereği biliyorum. Çok büyük değişimler olmaz ise de böyle devam eder.

Alt ve orta gelir ailelerden gelen, ortalama meslekleri olan herkes için kamu büyük bir nimettir.

Şu an ticaretle uğraşıyorum marketçiyim. Memuriyet için canla başla mücadele ediyorum. Özel sektörde garantin yok. Az bir maaşla çok çalıştırırlar. Ticarette tatil yok, mesai yok, sabah yok, akşam yok, izin yok, cenaze yok, bayram yok, düğün yok, açık cezaevindesin. Hayatın kalmıyor hele ki tek başınaysan imkanı yok yapamazsın. Memuriyet mis gibi 8-5 çalış 5ten sonra rahatsın. Hafta sonları tatil, her bayram tatil. Maaşı iyi, düzenli yatıyor hesabına. Bir de eşin memursa gerçekten değme keyfime. Güllük gülistanlık yaşarsın. Özel sektörde küçülmeye gidiyoruz deyip atabilirler.

Bence şu anki hayat standartları da önemli. Mesela ailesinin durumu bir nebze iyi olan ve arası da iyi olan biri zaten ailesinden destek alacağı için memuriyet ona mantıksız gelir. Zaten ailesinden destek alarak dikiş tutturması ve yükselmesi daha kolay. Memuriyet işi bence sıfırdan bir insanı daha genç yaşta iyi bir hayata eriştiriyor. Ancak tabii işte ne uzarsın ne kısalırsın meselesi geçerli. Türkiye'de kesin olarak kalıyorsun yurt dışı hayalin varsa, çok aşırı işkolik biri olmana aşırı kalifiye olmana gerek olmuyor vs. . Sektöre göre de çok değişir bence yapılacak işin güzel bir konuma atma durumu olursa memuriyetten çok kazanırsın doğal olarak. Ancak özel sektöre giren herkes böyle bir hayata erişmek istiyor ama kaçı erişebiliyor bilmiyorum. Sektörlerde çalışan arkadaşlar kaç kişinin böyle bir duruma erişebildiğini daha iyi bilirler. Özel sektörde saatlerce çalışıp çok. cüzi ücretler aldığın pek çok pozisyon var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…