Genelleme yaparak konuşacağım. Apart tutabilecek türden bir yerde yaşıyorsan apart bakabilirsin. Ben hem yurtta hem apart evde kaldım. Bizim apartta temizlik görevlileri vardı ve odayı temizliyordu. Kafanı dinleyebiliyorsun yalnız kalma seçeneğin mevcut. Tek sıkıntım yemek sıkıntısıydı. Öğrenci başına yapabileceğin şeyler genellikle az kalıyor. Bir gün makarna ertesi gün kaşarlı makarna yapıyorsun. Noodle alıyorsun yiyorsun sıkılıyorsun en son sürekli dışarıdan söylemeye kadar gidiyor bu iş.
yurt
avantajlar: yemekhane, yurt servisi, spor salonu imkanı, oda temizliği, elektrik-su faturası ödemiyorsun.
dezavantajlar: yurda giriş-çıkış saati sınırlı, güzel yurtların fiyatı çok tuzlu, arkadaş ve sevgilini davet edemezsin, kendi tutacağın ev kadar özel alanın olmayacaktır.
ev
Avantajlar: yurda kıyasla daha çok özel alan, arkadaşını ve sevgilini istediğin gibi davet edebilirsin, giriş-çıkış saatini kendin belirlersin, sigara vs kullanıyorsan istersen içerde istersen dışarıda içersin, özel yurtlara kıyasla tüm harcamaları toplasan genellikle daha ucuza denk geliyor.
dezavantajlar: elektrik-su-yemek-ulaşım ücreti, temizliği kendin yapma zorunluluğu.