Özel üniversitede eğitim sonlanırsa burs kesilir mi?

Linanur Acar

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba,
Azami eğitim süresi üniversiteyi belirli bir sürede bitirmek için verilen bir süredir. Önceden böyle bir şey yoktu, sonradan getirildi. Şu şekilde açıklayayım:

Örneğin 2 yıllık bir üniversite okuyorsunuz, okulunuzu uzattınız. Zamanında bitiremediniz, okulunuzu 4 yıl içerisinde bitirmek zorundasınız. Bitirememe durumunda okulla ilişkiniz kesiliyor. Bazı okullar ek sınav hakkı tanıyor, bazıları tanımayabilir de orasını bilemiyorum. Azami eğitim süresi kaç yıl şeklinde internetten aratma yaparaktan da okulu kaç süre içerisinde bitirmen gerektiğini görebilirsin.

@LorenzoMatterhorn, emin misin?

Merhaba,
Ben özel üniversitede tam burslu okuyorum okulum uzarsa bursum kesilir mi, okula ücret vermeye mi başlarım? Bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?

Merhaba,
Ben özel üniversitede tam burslu okuyorum okulum uzarsa bursum kesilir mi, okula ücret vermeye mi başlarım? Bir bilginiz varsa yardımcı olabilir misiniz?
Gidilen üniversiteye göre değişiyor o kimisi keser kimisi kesmez. Öğrenci işlerine sorabilirsiniz bunu.

@Linanur Acar, merhaba. Bahsettiğiniz %50, %100 burs gibi burslarsa okul eğitim süreniz boyunca devam eder. Örneğin 4 yıllık üniversitede, bursunuz 4 yıl boyunca devam eder. Okulunuz uzarsa bursunuz kesiliyor. Verilen YÖK bursu. Alttan dersinizin olması ya da ortalamanızın yetmemesi bursunuzun kesilmesine sebep olmaz.

@Linanur Acar, merhaba. Bahsettiğiniz %50, %100 burs gibi burslarsa okul eğitim süreniz boyunca devam eder. Örneğin 4 yıllık üniversitede, bursunuz 4 yıl boyunca devam eder. Okulunuz uzarsa bursunuz kesiliyor. Verilen YÖK bursu. Alttan dersinizin olması ya da ortalamanızın yetmemesi bursunuzun kesilmesine sebep olmaz.
Hocam bazı okullarda okul uzasa bile ösys bursları kesilmiyor(kendi üniversitemden biliyorum).
Ancak %95'inde uzama durumunda kesiliyor haklısınız.

@Felty, hangi üniversitede okumaktasınız?

@Felty, hangi üniversitede okumaktasınız?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı