Özel üniversitede hukuk okunur mu?

Makaleler
2
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, bu sene eşit ağırlıktan ve sözelden sınava girdim. Sonuçların açıklanmasına kısa bir süre kaldı ama ben aşağı yukarı gelecek sıralamayı tahmin edebiliyorum. 2022'ye göre 110k geliyor sıralamam. Sizce özel üniversitede hukuk okunur mu? Aklımda Çankaya, kKTO Karatay, Atılım ve başkent var. Girmemin muhtemel olduğu Çankaya ve Kto'nun ücretlisi gibi duruyor. Mantıklı mı sizce? Mezuna kalmak istemiyorum, maddi açıdan ödeyebilecek durumumuz var iyi kötü. Ankara'da yaşıyorum bu arada.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer maddi yönden bir sıkıntınız yoksa özel üniversitede hukuk okumanızda bir sakınca görmüyorum ama şunu da unutmayın ki vakıf üniversitelerinin ücret konusunda ne yapacağı belli olmaz. Aşırı derecede zam getirebiliyorlar, bunu göz önünde bulundurun ve hukuk bölümünü öyle yazın. Üniversite ücretini karşılayamadığı için bölümü bırakmak zorunda kalan birçok öğrenci tanıyorum, sizin de sonunuzun öyle olmasını istemem.

Çevreniz varsa ya da yakınlarınızdan avukat olan bu işin ehli olan biri varsa sıkıntı yaratmaz. Ben de hukuk okuyorum ve şunu söyleyebilirim ki avukatlar özel üni öğrencilerinden stajyer almak da çekingen oluyorlar. Özel üni öğrencilerinin daha rahat bir eğitim aldıklarını düşündükleri için. Eğer öyleyse hakimlik ve savcılık sınavlarında da sıkıntı çekebilirsin. Çabana güveniyorsan oku derim.

Devlet ve özel üniversite farkı oluyor mu? Mesela herhangi bir Anadolu üniversitesinden (Erzincan, Sivas, Çankırı, Kırıkkale) mezun olunca aldığım diplomayla Çankaya, Atılım, Başkent gibi üniversitelerden aldığım diplomanın farkı var mı?

Şimdi kanka, eğer Bilkent'te felan okuyacaksan hemen oku. Atılım'dada okumuş tanıdığım var şuan sayıştay veya yargıtay ismi öyle birşeyde baya iyi bir yerde. Dediğim gibi ikisini de öneririm. Maddi durumun varsa zaten birşey demem fakat biraz dişini zorlayacaksa şunu diyeyim özel üniversiteler fiyat konusunda her türlü şeyi yapabilirler. Diğer üniversiteleri önermem.

Yani maddi imkan meselesi bu. Aileniz okul ücretini ödeyebilecekse neden olmasın. Ama daha birkaç ay önce özel üniversitelerin yaptığı zamlardan dolayı öğrenciler protesto başlatmıştı ve haberlere çıkmışlardı. Böyle de bir sıkıntı var. Bunlara ek olarak özel üniversitelerde hukuk okuyanlara karşı işverenler bakımından da bir çekince varmış rahat okuyup geçiyorlar, bir şey bilmiyorlar diye düşünüyorlarmış sanırım.(Kendi tecrübem değil bunu tecrübe etmiş özel üniversitede hukuk okumuş birkaç kişiden duyduğum bilgidir)

@Reland diplomanın da belli bir yere kadar etkisi olur. Genellikle kendi bilgi birikiminiz ve kendinizi nasıl geliştirdiğiniz ön plana çıkar.

Staj konusunda diplomanın önemi var. Bazı şirketler diplomaya gören stajyer alıyorlar. Şimdi Erzincan'dan çıkan bir adamla Ankara mezunu biri farklı stajlarda farklı network sahibi oluyorlar. Bu durumda Ankara'dan çıkan adamın avukatlıktaki şansı çok daha fazla olduğu gibi Erzincan mezunu da geride kalıyor. Hakim ve savcılık sınavla aldığı için sıkıntı çekmezsiniz. Ama avukatlık ve staj işi bambaşka bir dünya.

Fark yok, sırf hukuk için değil her bölüm için geçerli. İşverenler için önemi olur nerede okumuş, ne yapmış diyerekten. Yapacağı işler aynı olsa da Boğaziçi Bilgisayar Mühendisliği okumuş birisi ile, KTO Karatay Bilgisayar Mühendisliği okumuş kişi aynı olmaz. Lafım meclisten dışarı yanlış anlaşılmasın öğrenmek- çabalamak insan kendinde bitiyor yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…