Özel üniversitede işletme okunur mu?

umit12023

Decapat
Daha fazla  
670k sıralamam var. İstanbul içinde çoğu özel üniversiteler tutuyor. İşletme yazıp üniversitenin 2. yılında çift ana dal yapmayı planlıyorum (lojistik yönetimi). Erasmus yapmayı düşünüyorum. İngilizcenin yanına bir dil daha eklemeyi planlıyorum. Okul bittikten sonra yurt dışına gideceğim sizce işletme okunur mu?

Eğer yurt dışına gidecek imkanın varsa işletme ve çift anadal ile birçok imkana ulaşabilirsin. Ama işletme+çap için yurt dışı gerekli diye düşünüyorum.

Maksat diploma olsun, baba işine devam ya da kendi işini kurarsın. Vakit kaybetmeden bas parayı, okulunu oku, yurt dışında eğitimini tamamla ve iyi bir iş kur.

İşletme mezunu olarak, Eğer dil öğrenip uluslararası işletmeye geçiş yapılmayacaksa bir cacık olmaz.
Okunmaz.

Lütfen alınmayın ancak 670k sıralama yapan biri bu dediğiniz şeyleri yapamaz.

Neden böyle düşündüğümü açıklayayım, agresif bir tutum sergilemiş gibi olmak istemiyorum.

Birincisi çift ana dal yapmak halihazırda birçok fedakarlık isteyen, sosyallikten kısmanızı öz disiplinin yüksek olması gereken bir süreç. Siz Erasmus yapacağınızı söylüyorsunuz ki bu belli bir kontenjana has tutulan bir program. Tahminen konuşuyorum minimum 3,5 üzeri notunuzun olması gerekir. Tüm bunlar halloldu diyelim üzerine İngilizce ve ikinci bir yabancı dil koymayı hedeflediğiniz söylüyorsunuz. Bunların her biri bir arada olması için öylesine bir tempoya sahip olmalısınız ki kahveyi içmek yerine ısırarak yemelisiniz, idrar daha sık gelen şey olduğu için o ikili tercihte zaman kazanmak adına bunu yapmanız gerekebilir.

Şöyle uzaktan bakarak bir program yapalım. İstanbul gibi trafiği vs çok olmayan bir şehirde olduğunuzu varsayarak sabah çok erken kaldırmayalım sizi saat 08:00 da uyanın, dersleriniz 10:00 da başlıyor olsun. Okulda geçireceğiniz saati iyimser bakalım 7 saat yapalım saat 17:00 olsun. Kütüphaneye geçip biraz ders çalışın iki bölümü yüksek ortalamayla bitirmemiz için gerekeceği aşikar. 2 saatlik bir çalışmadan sonra saatimiz 19:00 oldu. Eve döndünüz yemek yediniz ihtiyaçlarınızı giderdiniz saat 20:00 oldu. Ödeviniz projeniz oldu onları ders aralarında, kütüphanede hallettiniz diyelim, iyimser olalım. İngilizce seviyeniz A2 olsa iş yerinde yeterli olacak bir İngilizce olarak C1'i kabul etsek bu süreci 2-3 yılda tamamlamak adına günde 1 saat ayırmamız kafi gelecektir diye tahmin ediyorum 365x3X1 = 1095 saat dile kolay sonuçta. Bunu ikinci dil için de aynı şekilde yapalım 0'dan başlansın ama C1 kadar da ciddi bir seviyeye getirmeyelim. Total'de 2 saat daha harcadık saat oldu 21:00. kişisel bakımın, kafanı rahatlatmak için harcaman gereken vakit, kişisel ihtiyaçların, sosyalleşmen ve beslenmen vs gibi şeyleri hiç katmadım ve sağlıklı bir uyku almanı da hesaba 7 saat olarak kattığımızda sana günde 3 saat vakit kalıyor. Eğer bu tempoyu uygulayabilecek kadar disiplinli bir bireysen 670k da kalmazdın diye düşündüğüm için bu şekilde bir yorum yaptım.

Gerçeklikten uzak bir plan yapmak yerine, ciddi bir şekilde oturulup ya tekrar hazırlanılmalı ya da bir meslekte uzmanlaşmak adına adımlar atılmalı. Ben diplomanın o kadar da mühim bir şey olduğunu düşünmüyorum (%2-3'lük kesimde değilsen).

Son düzenleme:
İşletme mezunu olarak, Eğer dil öğrenip uluslararası işletmeye geçiş yapılmayacaksa bir cacık olmaz.
Okunmaz.

Çifte vatandaşım okul bittikten sonra yurt dışına gitmeyi düşünüyorum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…