Özel üniversitede makine bölümü yazılır mı?

Utkan Bera

Hectopat
Daha fazla  
Piri Reis Üniversitesinde gemi makineları işletme mühendisliği yazmak istiyorum fakat sene tekrarı yapmam halinde bursum düşeceği için yazmakta çok kararsızım. Sizce yazılır mı?

Piri reis üniversitesinde gemi makineları işletme mühendisliği yazmak istiyorum fakat sene tekrarı yapmam halinde bursum düşeceği için yazmakta çok kararsızım. Sizce yazılır mı?

Özel üniversitede bölüm yazılır da sene tekrarı tamamen sana bağlı. Çalışıp zamanında bitireceksin artık hocam.

Özel üniversitede bölüm yazılır da sene tekrarı tamamen sana bağlı. Çalışıp zamanında bitireceksin artık hocam.
Şundan korkuyorum. İnternette 6. sene makina mühendisliği esprilerini görünce gözüm korktu. Ya ders zorluğundan kalırda burssuz fiyat bana girerse diye

Piri Reis Üniversitesinde gemi makineları işletme mühendisliği yazmak istiyorum fakat sene tekrarı yapmam halinde bursum düşeceği için yazmakta çok kararsızım. Sizce yazılır mı?
Valla hocam o senin kendine güveninle alakalı bir şey. Vakıf üniversitesinden mezun olunca genele göre daha rahat iş bulunuyor diye biliyorum Network ağından dolayı fakat devlette okuması daha garanti tabi. Yaparım, çalışırım diyor isen yaz hocam. Ben makine mühendisliği okuyup çok sınıfta kalan gördüm.

Ya gemi makinaları yazacağım ya da deniz ulaştırma işletme. Ulaştırma işletme muhtemelen bir makine bölümü olmadığı için daha kolaydır. Fakat olduda tutmadı gemi makineleri yazmak zorunda kaldım o zan taklaya gelmeyelim.

Merhaba @Utkan Bera. Piri Reis Üniversitesinde ortalamanın 2,00'ın altına düşmesi hâlinde bursun kesileceği ile ilgili bir madde görmedim. Piri Reis Üniversitesinde ÖSYM Bursu hazırlık için 2 yıl, bölüm için de 4 yıl geçerli diye biliyorum. Siz tercih yaptınız mı?

Son düzenleme:

Söylediğin gibi 4 yıl geçerli. Yani 1 sene uzatırsan şuanın parasıyla 400 bin TL ödemen gerekecek. Bu arada İskenderun Teknik Üniversitesi denizcilik kazandım. Ama beden yeterlilik sınavı adında bir bela çıktı başıma umarım geçebilirim.

Hayırlı olsun, başarılar. Bildiğim kadarıyla her üniversitenin olmasa da bazı üniversitelerin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümünde olan Beden Yeterlilik Sınavı ile mülakatları daha önce araştırmış mıydınız?

İTÜ, prü, ktü de olmayınca diğerlerine bakma gereği duymamıştım. Fakat İskenderun da varmış. Ne yapacağım bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…