Özel üniversitede tıp için ne kadar para harcanır?

gizemli peri

Femtopat
Daha fazla  
Gecen sene 300k olan uygun fiyatli bir ozel universitede 6 yil tip okuyunca ne kadar para gider sizce?

Gecen sene 300k olan uygun fiyatli bir ozel universitede 6 yil tip okuyunca ne kadar para gider sizce?

%50 burs ile gitme imkanınız var ise sizin için daha iyi olur. Ama şu anki mevcut ekonomik durum ve enflasyon ile çok büyük bir meblağ cebinizden uçar. %50 burs ile giderseniz çok daha iyi olacaktır. Ama ben tahminen 1M 800k gider diyorum (her 2 seneye burssuz şekilde 100k zam gelirse diye hesapladım bu bile çok iyimser kalıyor)

Bu 300k burslu fiyatından bahsediyorsunuz herhalde. Okuyacağınız üniversitenin zam oranlarına bakın ve bir tahmin çıkartın. Çünkü her üniversitenin fiyatları farklı. 300 den başlayıp %20-%40 artış olursa her sene 3-5 milyon tahmini ama daha da zam getirirlerse 7 milyon. Böyle demek de doğru değil çünkü %100 zamlardan bahsediliyor. Mesela ben büyük şehirde yaşıyorum 300k hayal bi fiyat. İnternetteki geçmiş zamlara bakın düşündüğünüz üniversitenin ama sürpriz zamlara hazırlıklı ol her zaman okul ile konuş bunu. Bir de ek masrafları da unutma. Hep iyi senaryoyu düşünme kalmadığın bir senaryo bu.

Hocam zaten yari burslu diyorum ben gecen sene 260k tercih indirimi pesin indirim vs derken bu ucret istenmis mesela iste seneye iki katina ciksa 6 yil icinde bu para ne kadar olur tahmini.

Evet yari burslu tercih indirimi pesin indirim vs derken 260k istenmis en son bir sonraki egitim yilinde iki katina cikabilir ve bu boyle giderse 6 yil icinde ne kadar gider para bunu sormustum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…