Özel Üniversiteden Devlet Üniversitesine Geçiş

Makaleler
3
Bu yıl YGS ve LYS sınavına gireceğim. Devlet üniversitesi için yeterli puanım yok. Girne Amerikan Üniversitesinde %50 burslu bir şekilde Çin Dili ve Edebiyatı bölümüne girebilirim. Bir yıl boyunca ücretli okuduktan sonra aynı bölümüme devam ederek bir devlet üniversitesine geçiş yapabilir miyim? 260 Puan ile bu okula girebilirim. Çin Dili ve Edebiyatı olarak devlet üniversiteleri 365 puandan başlıyor. Geçiş yapmam mümkün müdür? Geçiş yaparken YGS LYS sonuçlarıma bakılır mı? Bana tavsiye verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne desek yalan olur. Farklı dönemlerde farklı şartlarla geçişler var. Mesela ben MF4 ile gittiğim lisans programından ayrılıp LYS puanımla TM2 ile tekrar yerleşiyor gibi geçiş yapmayı düşünüyorum şu an. Yarıyıl okuyup da geçeceğim. Tabi bu da kesin değil. Kontenjanlar, başvuranlar, başvuranların puanı gibi birçok etken var. Ancak eğer gittiğiniz yerde ortalamanız çok iyi olursa geçiş şansınız olabilir diye biliyorum. Yine de YÖK'ü arayıp sormanız en doğrusu.

@Akif Yorumunuz için teşekkür ederim. Ben liseyi bırakmıştım ve açık liseden öğrenimime devam ettim. Şuanda son sınavıma girdim ve mezun olacağım. Bu sebepten ötürü bu konular hakkında hiç bir şey bilmiyorum. Tam olarak merak ettiğim konu YGS veya LYS puanım ile bir devlet üniversitesine yerleşemeyeceğim belli. 1 dönem özelde okuduktan sonra o okuldaki ortalamam ile devlete geçiş yapabilir miyim? Eğer YGS veya LYS ye bakarlarsa zaten geçiş yapamam.

Farklı türde yerleştirme şekilleri var. YGS-LYS puanına bakarak yapılan geçişe Merkezi Yerleştirme Puanına Göre Yatay Geçiş adı veriliyor onu geçelim.

Ancak ortalamaya göre yapılan geçişlerde okunulan okulun ya da bursun ne derecede etkisi olduğunu bilmiyorum. O yüzden bu konuda pek yardımcı olamayacağım. YÖK'ü aramanız en doğrusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…