Özel üniversite'den devlet üniversitesine yatay geçiş nasıl yapılır?

naberkanka34

Yoctopat
Daha fazla  
Daha yeni basliyorum üniversiteye bana çok pahalı geldi. En kısa zamanda devlet üniversitesine nasıl geçerim?

Yatay geçis sınavı var mı yoksa not ortalamasına mı bakılıyor?

Merhaba merak ettiğimden soruyorum hangi üniversite ve fiyatı nedir?

Merkezi yerleştirme puanınızı kullanarak önümüzdeki sene geçiş yapabilirsiniz. Ya da ortalamanızı yüksek tutarak kendi sıralamanızın üstündeki yerlere de yatay geçiş yapabilirsiniz. Her ikisi için de gitmek istediğiniz okulların yatay geçiş duyurularını takip edip tarihlerini sorun. Başvuru tarihleri açıklandığı zaman gerekli belgeleri göndererek başvurun. Sonra yapılan sıralamada hak kazanırsanız geçiş yapabilirsiniz. Her bölüm yanlış bilmiyorsam %10 unu ya da belirli bir kısmını merkezi yatay geçişe açmak zorunda

okuduğun üniversite ile gitmek istediğin üniversitedeki derslerin adları aynı olması lazımmış doğru mu?

okuduğun üniversite ile gitmek istediğin üniversitedeki derslerin adları aynı olması lazımmış doğru mu?
Merkezi puanla geçerseniz hayır. Hiçbir dersin önemi yok. Sonra geçince alacağınız derslerin yerine saydırabilirsiniz. Ortalama ile geçişte belirli bir miktar uyum olması bekleniyor. Atıyorum tıptan mühendisliğe geçemiyorsunuz. Mühendislikler arası oluyor hatta genelde aynı bölüm ya da çok yakınlar. Ancak önemli olan dersin adı değil içeriği

Hocam ben 2 yıllık diş ticaret bölümü ortalama ile yapçam. myp düşük

O zaman okul müfredatınız ile başvurmak istediğiniz okulların yatay geçiş takvimini takip edip sorun. Uyumlu ise başvurabiliyorsunuz zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…