Kendim de yatay geçiş yapmış biri olarak, evet geçebilirsin.
1-yatay geçiş için ilk dönem ve sene sonu olmak üzere 2 türlü geçiş var. İlk dönem geçişi her üniversite açmaz takip etmen gerekir fakat sene sonu yatay geçişi her üniversite açmak zorundadır. 1.sınıftan başlamazsın, geçtiğin sınıftan başlarsın uyumsuz dersler varsa o dersleri alttan almak dediğimiz şekilde ekstra olarak alırsın.
2-yatay geçiş kendi içinde 2 türe ayrılıyor. 1.sistem YKS puanı ile yapılıyor; bu sistemde YKS puanın geçeceğin üniversiteden fazla olmalı yani bir nevi "zamanında gelmişti ama gitmemiştim şimdi gitmek istiyorum" düşüncesiyle yapılıyor. Bu sistem sana yaramaz.
2.sistem ise başarıya dayalı+ YKS puanının bir kısmı. Bu senin geçebileceğin sistem. Üniversitedeki not ortalaman+ YKS puanının bir kısmı toplanır ve listelenir. Listede en üstte olanlar kabul edilir. Yani üniversitede derslerini sıkı tutmanda fayda var.
DGS sisteminin bunlara hiç ilgisi yok bazı 2 yıllık bölümleri 4 yıla tamamlamaya yarıyor.
3-hemşirelik garanti meslek, ataması çok atanma puanı düşük. Eğer devlette hemşirelik geliyorsa üniversite fark etmeksizin gidebilirsin. Üniversitenin etkisi olacağı bölümlerden değil.