Özel yurda internet bağlatmak

Yer
Manisa
Daha fazla  
Meslek
Üniversite Öğrencisi
İzmir Bornova'da özel yurtta kalıyorum. Yurtta internet fena değil gibi aslında ama hızı cihaz başına 10Mbps ile sınırlamışlar ve akşam saatleri gibi pingi aşırı derecede yükseliyor. 10000ms gördüğüm oldu. Odada telefon olduğundan telefon hattı var onun üzerinden internet bağlatabilir miyiz diye sorduk. Bağlatabilirsiniz bağlatanlar da var dediler. Ama TTNET, Vodafone vs. aradığımızda kurumsal olarak gözüktüğü için bağlatamıyormuşuz ama bağlatanlar varmış odaya nasıl yaptıklarını bilmiyorum ama şu an bile çok yakından 5 6 tane Superonline çekiyor.(2 3 tane de Superbox var ama hepsi Superbox değil) Bilen var mı? Odaya nasıl bağlatabiliriz bir şekilde birilerinin üzerinden falan göstertip bireysel olarak bağlatamaz mıyız?
Dipnot: Arkadaş ile kullanacağız. Boxlar hem pahalı hem de çekmeme gibi sorunu olur diye box istemiyoruz.

Bağlatanlara sormaya ne dersiniz?

Kim olduklarını bilsek soracağız. Geçen gün yakın odalara tıklatıp soralım dedik 18-19 saatleri gibiydi ya çekindiler açan ya da odada yoktu kimse açmadı kapıyı. Otel gibi biraz kartlı kapılar var kimse kimsenin odasına gidip gelmiyor zaten koridorda kameralar da var. Odalar küçük olduğundan 1-1.5 metre arayla oda var. Odalar dipdipe ve Wi-Fi isminde de hangi odaya ait olduğu yazmıyor tahmin edeceğiniz üzere.

Yerel bayiler ile görüşün onlar halleder büyük ihtimal. Sistemde vs. farklı adres gösterebiliyorlar.

Yani böyle bir şey yapılıyorsa yapanlar var vs. diye örnek gösterelim. Müşteri hizmetlerini aradğımızda ya altyapı yok ya da kurumsal deyip kapatıyorlar telefonu. Bir akrabamız var Vodafone de bayide müdürmüş ona gidip onunla konuşayım diyorum ama taahhütsüz paketler gözkümüyor. TTNET'te 6 aylık paketler varmış.

Superonline Wi-Fi'ler olduğundan bahsetmişsiniz. Büyük ihtimal Turkcell bayisine giderseniz onlar halleder diye düşünüyorum. Taahhütsüz paketleri var mı bilmiyorum ama.

Superonline Wi-Fi'ler olduğundan bahsetmişsiniz. Büyük ihtimal Turkcell bayisine giderseniz onlar halleder diye düşünüyorum. Taahhütsüz paketleri var mı bilmiyorum ama.

Hat olarak aynı zamanda Vodafone'ye geçmek istiyorum. Ev interneti olarak redli gençlere özel 200Mbps 130TL var. Normalde diğer paketlerde ilk 3 ay bilmem ne sonraki ay şu kadar TL gibi yazılar varken bunda yok. Redlilere özel olduğundan acaba taahhüdü yok mu dedim ama hattın taahhüdü boyunca internet paketini de ödetmesinler diyorum. Arkadaş yazın da ödemek istemediğinden 1 yıllık taahhüt yapmak istemiyor ben yaz okulu almak istediğimden yazın da kalabilirim ama tek başına o fiyat fazla gelir biraz. Müşteri hizmetlerini de arayınca doğru düzgün bilgi vermiyorlar. Kullanan biri olsa ona sormak lazım. Bir de internet bağlatamazsak alternatif olarak red sınırsız varmış ama onda da hotpsot limiti var diyorlar. Ben PC'den ayda 300-400GB'ye kadar kullanırım 15GB limit yetmez bana.

Hocam Superonline için konuşuyorum; kontratsız almanız zor. Kontratlı alırsanız da yazın dilerseniz 30-40 TL gibi bir ücretle 3 ay dondurabilirsiniz hizmeti.

Ama seneye bu yurtta kalıp kalmayacağımız da belli değil. Arkadaş ev tutmak istiyor ben de MEmu'nun ama okula 15-20km gibi uzaklıkta metroyla gidip geliyorum. Okula yakın ev tutsak fena olmaz o yüzden şu an 1 senelik taahhüt yaparsak seneye aralığa kadar boşu boşuna ödemek zorunda kalırız.

Hocam gittiğiniz yere taşırsınız interneti. O zaman Türknet vb kontratsız hizmet sunan firmalarla görüşün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…