Özelden yardımlaşma cezası aldım

Makaleler
1
Arkadaşlar selamlar, dün saat 15.00 sularında açtığım, Oyunların sıkıştırılmış halleri bulunabilir mi? başlıklı konumda saçma olduğunu düşündüğüm bir ceza yedim. Konuyu link olarak verdim fakat yine de bahsetmek istiyorum. Kotalı internet kullanımına geçtiğim için elimde olan (ücretini ödediğim, ana gönderide aşağıda bahsettiğim bir detay) oyunları boyutlarının yüksek olmasından dolayı yükleyemediğimi, internette sıkıştırılmış hallerinin olup olmadığını ve varsalar nereden bu sıkıştırılmış hallerini bulabileceğimi sordum. Bir arkadaş da böyle bir yer bildiğini fakat forum kuralları gereğince korsana destek verilmemesinden dolayı ancak özelden iletişim kurabilirsem söyleyebileceğini söyledi. Yani zaten amacımız korsana destek vermek olmayan bir konuda kurallara uyalım diyerek Discord adresimi yazdım fakat bu sefer de "Özelden yardımlaşmak" adı altında 1 günlük ceza yedim. Onaylanan konuda bana yardım edilebilecekken kuralları ihlal etme gibi bir amacımızın da olmamasına rağmen resmen o an yardım alabilmem engellendi. Yardım alamayacaksam konu niye onaylanıyor dediğimde de ekteki gibi bir cevap aldım. Sanki ben korsanı kötü niyetle kullanmak istedim de böyle engellemeler yaşandı. Ayrıca kullanıcıları ilgilendirmez fakat 2018 yılında katıldığım Technopat'ın forumuna da bu olaydan dolayı elveda. Kendinize dikkat edin, iyi forumlar

Dosya Ekleri

• 1666020804018.png
    31,4 KB · Görüntüleme: 48
Merhaba,

Açık konuşmak gerekirse rapor yoluyla size verilen mesajda herhangi bir yanlışlık yok. Kendi oyunlarınızı da depolayacak olsanız bu durumun nasıl olduğunu öğrenmek için kimseyle özel iletişim adresinizi paylaşmamalısınız. Anlatılması gereken bir şey ve konu hakkında bilgisi olan biri varsa direkt olarak konuya yazmalı ve herkes bu durumdan faydalanmalıdır.

Korsan istemediğinizi açıkça anlıyoruz. Ayrıca depolamak istediğiniz şey sadece kendi oyunlarınız değil işinize yarar başka dosyalar da olabilirdi. Bunun nasıl yapılacağını öğrenmek için başka bir üyeyle özel iletişim adresinizi paylaşmamalısınız.

Konu hakkında bilgisi olan direkt konuya yazmalı ve bilgi herkese açık bir şekilde paylaşılmalıdır.

Derdimi ya ben anlatamıyorum ya siz anlamıyorsunuz bilemedim. Tamam bazı kurallar var ve kuralları gerçekten anlıyorum, gayet olması gereken kurallar. Son 1-2 yıldır bilgisayarıma korsan uygulama kurmamak için gerçekten çabalıyorum. Aynı şekilde diğer bahsettiğiniz "Ayrıca depolamak istediğiniz şey sadece kendi oyunlarınız değil işinize yarar başka dosyalar da olabilirdi." kısmına gelirsek de ben zaten özellikle Steam üzerindeki oyunları bulabileceğim bir site istediğimi belirttim. Direkt olarak dosya sıkıştırıcı siteler falan istemedim ki öyle siteler zaten dolu ama ne kadar işe yarıyorlar bilemem, daha önce denemedim ve şuan sahip olduğum internetimle deneme şansım dahi yok. Ben de "keşke direkt olarak konuya yazılsaydı da uzamasaydı" düşüncesine sahibim fakat eğer arkadaşın kendisi herkese açık şekilde site paylaşımı yapsaydı amacımız korsana destek olmamasına rağmen bu sefer de o ceza alacaktı, onun başı ağrıyacak ve keyfi kaçacaktı. Daha diyecek pek sözüm yok, tekrardan buradaki herkese iyi forumlar. Konu kilit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…