"Özgürlükler Ülkesi" Tarihinin Kısa Bir Özeti...

Selim C.

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Uzaklarda...
Daha fazla  
"We're all living in America
Amerika, Amerika..."

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

TV2'de bir program vardi Benim Cici Silahım diye Amerika'daki okullarda yaşanan cinayetleri falan anlatıyodu. Ben bu animasyonu ilk kez orda izlemiştim. Bu programıda tavsiye ederim Amerika'daki silahlanma okul cinayetleri gibi bir sürü konuyla alakalı güzel bir belgesel.
Not: Bu animasyonun amacı Amerika tarihini anlatmak deyil. Amerika'nın ne zamandan beri silahlanmaya başladığını anlatmak

Önce özgürlük kavramının ve "Ne kadar özgürüz?" sorusunun sorulması lazım bence. Bir de, evet Amerika bir çok sömürge yaptı ve hala yapıyor evet ama Amerika'da yaşayanların veya Amerikan hükumetinin bu dünyaya kattıklarını da bir anda yok sayamayız.

Ayrıca Klu Klux değil, Ku Klux...
Hocam bana ne sitem ediyorsunuz? Ben mi hazırladım videoyu?

Video genel hatları ile doğru olsa da ABD'nin bilimsel konularda yaptığı çalışmalara değinmiyor. Üç dakikaya bu kadar sığmış ancak.
Hocam videoda sadece Amerika'nın silahlanma ve ırkçılık tarihini ele almışlar. Bu kadar çıkışmanıza gerek yok yani.

Ayrıca hepiniz haklısınız. Amerika, dünyada bilime en çok katkı yapmış olan devlettir. Bu konu tamamen doğru. Ama bu, dünyanın en cani ülkesi olduğu gerçeğini de değiştirmez...

@Xample-47 'ın da dediği gibi videoda daha çok silahlanmayı ve Amerikanın sosyal tarihi işlenmiş. Ve de ırkçılık tabii...

Onlar en azından bu sorunları kendi kendilerine yenip bugünkü hallerine kavuşmuşlar. Peki biz bunu yapabildik mi? Tabii ki hayır. Biz toplumsal sorunlarımızı yenebilmek için hep birilerine ihtiyaç duyduk. Bkz. Sağcı - Solcu kavgalarının 80 darbesiyle ancak bitirilebilmesi gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…