Kendinizden ve ailenizden çekinmenize neden olan şey nedir? Aksine bir başkasının ailesinden biriyle dalga geçecek kadar küçülmüş insanın aklından ve zeka seviyesinden şüphe ederim. Sizi siz yapan şeylere yönelin ilhamlarınız ve yetenekleriniz sizi birey yapacaktır. Başkalarının ne düşündüğünün önemi yok. Babanızdan takdir görmeniz için onun istediğini de yapmak zorunda değilsiniz. Kendinizi ancak kendiniz olabilirseniz kanıtlayabilirsiniz. Hayatınıza başkaları ne istiyor diye yön vermeyin. Kendinizi sorular sorun ben şu an mutlu muyum? Ben şu an ne istiyorum? Beni ne mutlu eder?
Nesnelere&objelere bir şekilde kavuşabilirsiniz bunlar o kadar ön planda değildir. Siz şahsınızda hangi meziyetlere sahip olmanız gerektiğini hayal edin. Bu bir müzik aleti çalmak olabilir, teknolojiden anlamak olabilir ya da ne biliyim çok iyi konuşma yapıyorsunuzdur mesela dış görüntünüz harika olmasa bile insanları etkiniz altına alabilirsiniz. Mesela Okan Bayülgen gibi. İlerde iyi bir motorcu olmak hedefiniz varsa evet işte o motor size hizmet eder. Ancak bunları düşünmüyorsanız istediğiniz şeylere sahip olsanız da bir süre sonra anlamsız hale gelecektir.
Arkadaşlar kafam darmadağın şu aralar 7. sınıfım. Seneye kardeşim 5'e geçecek ve aynı okula gideceğiz. Öz güven eksikliğim var. Daha bu mesajı yazarken biri ailemin Instagram hesabından bir fotoğrafını bulup dalga geçti hem de popüler biri herkesle paylaşır diye korkuyorum yarın okul var zaten. Notlarım orta seviyeli büyük ihtimalle meslek lisesine gideceğim gibi ama öz güvenim yok. Meslek lisesi ortamından korkuyorum güç olarak güçsüz sayılmam. Ama korkuyorum bir yandan babam polis olmamı istiyor ve babamı gururlandırmak istiyorum. Ama boş zaman olmaması beni uzaklaştırıyor. Sizden yardım istiyorum.
Çok stresliyim, hayatıma oldukça etki ediyor. Bu durumu biraz yalnız bir adam olmama ve düşüncelerimi çoğu kişiye aktaramadığımdan olduğunu düşünüyorum ama terapiye bu konu için gitmeli miyim emin değilim. Stresli olduğum konular arttıkça öfke problemleri yaşıyorum ve sonu gizlice odamda...
Arkadaşlar kafam darmadağın şu aralar 7. sınıfım. Seneye kardeşim 5'e geçecek ve aynı okula gideceğiz. Öz güven eksikliğim var. Daha bu mesajı yazarken biri ailemin Instagram hesabından bir fotoğrafını bulup dalga geçti hem de popüler biri herkesle paylaşır diye korkuyorum yarın okul var zaten. Notlarım orta seviyeli büyük ihtimalle meslek lisesine gideceğim gibi ama öz güvenim yok. Meslek lisesi ortamından korkuyorum güç olarak güçsüz sayılmam. Ama korkuyorum bir yandan babam polis olmamı istiyor ve babamı gururlandırmak istiyorum. Ama boş zaman olmaması beni uzaklaştırıyor. Sizden yardım istiyorum.
Çok stresliyim, hayatıma oldukça etki ediyor. Bu durumu biraz yalnız bir adam olmama ve düşüncelerimi çoğu kişiye aktaramadığımdan olduğunu düşünüyorum ama terapiye bu konu için gitmeli miyim emin değilim. Stresli olduğum konular arttıkça öfke problemleri yaşıyorum ve sonu gizlice odamda...
Yarın Türkçe sınavıda olduğu için arada kaynar gibi. Umarımda öyle olur. Ondan sonra uzun vadeli çözüm için uğraşacağım durumda sorularım olursa tekrar konu açarım herkese teşekkürler.
Yarın Türkçe sınavıda olduğu için arada kaynar gibi. Umarımda öyle olur. Ondan sonra uzun vadeli çözüm için uğraşacağım durumda sorularım olursa tekrar konu açarım herkese teşekkürler.