Özgüven tam olarak nedir?

Arkadaşlar bana herkes özgüvenin yok diyor bu tam olarak nedir, veya yıllardır bu yüzden mi zorbalığa uğruyorum? Özellikle arkadaşlarım diyor.

Bir şeyi rahatça yapabilmen için gereken cesaret ve irade. Örneğin bir kıza açılamıyorsan özgüvenin yoktur çünkü bunu yapmak için gerekli cesaretin yoktur.

Öz güven, bir kişinin kendi yeteneklerine, değerine ve kendine olan inancını ifade eden bir kavramdır. Öz güven, kişinin kendini kabul etme, kendi yeteneklerine güvenme ve olumlu bir benlik algısına sahip olma kapasitesini yansıtır. İnsanlar kendilerine güvendiklerinde, daha iyi kararlar alabilir, daha iyi ilişkiler kurabilir ve yaşamın zorluklarıyla daha iyi başa çıkabilirler. Özet olarak kendine güven denebilir hocam.

Ne yani gidip 10/10 tanımadığım kıza açılmak saçmalık değil mi veya red yiceğim çok belli.
Hayır ondan bahsetmedim ki. Diyelim ki çok seviyorsun. Ama açılamıyorsun. Bu işi yapmaya korkuyorsun. İşte bu özgüvensizlik. Adı üstünde kendine güvenmen lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…