Çözüldü Özürsüz devamsızlık 20'yi geçerse sınıfta kalınır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

574659

Hectopat
Başlıkta hata yapmışım (özürlü olacak)

Merhaba arkadaşlar lise son sınıfım, özürlü devamsızlığım 20.5, özürsüz devamsızlığım 8 toplamda 28.5 gün devamsızlığım var. Özürlü devamsızlığım 20'yi geçince kalıyor muyum? Etrafta böyle bir algı var resmi gazatedeki yönetmeliği okudum. Oraya göre bakınca kalmıyorum ama özürlü devamsizlik 20'yi geçerse kalırsın diye de bir dedikodu var. Yarın müdürle görüşeceğim ama size de sormak isterim, bilgisi olan var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Durum tam olarak böyle, yonetmelikte Özürlü devamsızlığın 20 günü geçince kalma durumu diye bir olay belirtilmemiş.

-Özürsüz devamsızlığın 10 u geçerse kalırsın
-Özürlu ve Özürsüz devamsızlığın toplam da 30 u geçersen kalırsın

Bu şekilde 2 net bilgi var emin değilim yarın bi soracağım.
Şuan özürsüz devamsızlık için 2 gün hakkın var eğer özürsüz devamsızlığın 10.5 olursa kalırsın. Toplamda 10 gün hakkın var yani toplam 30.5 gün olursa kalırsın. Özürlü için 20 gibi bir sınır yok.
Yanlış bilgi: https://www.technopat.net/sosyal/konu/liselerde-devamsizlik-sueresi-kac-guenduer.3099912/

Merhaba arkadaşlar lise son sınıfım, özürlü devamsızlığım 20.5, özürsüz devamsızlığım 8 toplamda 28.5 gün devamsızlığım var. Özürlü devamsızlığım 20'yi geçince kalıyor muyum? Etrafta böyle bir algı var resmi gazatedeki yönetmeliği okudum. Oraya göre bakınca kalmıyorum ama özürlü devamsizlik 20'yi geçerse kalırsın diye de bir dedikodu var yarın müdürle görüşeceğim ama size de sormak isterim bilgisi olan var mı?

Hocam özürlü 20 özürsüz 10 (aslında 9.5) devamsızlık hakkı var. Yarım gün bile aştığınızda gözünüzün yaşına bakılmıyor.

Yanlış bilgi: https://www.technopat.net/sosyal/konu/liselerde-devamsizlik-sueresi-kac-guenduer.3099912/

Merhaba arkadaşlar lise son sınıfım, özürlü devamsızlığım 20.5, özürsüz devamsızlığım 8 toplamda 28.5 gün devamsızlığım var. Özürlü devamsızlığım 20'yi geçince kalıyor muyum? Etrafta böyle bir algı var resmi gazatedeki yönetmeliği okudum. Oraya göre bakınca kalmıyorum ama özürlü devamsizlik 20'yi geçerse kalırsın diye de bir dedikodu var. Yarın müdürle görüşeceğim ama size de sormak isterim, bilgisi olan var mı?
Evet kalıyorsun. 10 gün özürsüz 20 gün özürlü olacak şekilde toplam 30 gün hakkın var. Ancak müdür yardımcısı ile konuşursan özürsüze çevirir ki bence kalmazsın. Raporlu 20 günü geçince çok sıkıntı olmuyor da özürsüz geçince sıkıntı.

Özürlü 20 gün ve özürsüz 10 gün üzerinde devamsızlık yaptıysanız, sınıf tekrarı yaparsınız.

Özürlü 20 zürsün 10 hakkın var reis ama @Lientum dediği gibi 30 olduğu an sınıfta kalırsın ama özürlüleri özürsüze çevirebiliyosun.

Durum tam olarak böyle, yonetmelikte özürlü devamsızlığın 20 günü geçince kalma durumu diye bir olay belirtilmemiş.

-Özürsüz devamsızlığın 10'u geçerse kalırsın.
-Özürlu ve özürsüz devamsızlığın toplam da 30'u geçersen kalırsın.

Bu şekilde 2 net bilgi var emin değilim yarın bir soracağım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250415_185750.jpg
    Screenshot_20250415_185750.jpg
    69 KB · Görüntüleme: 39

Technopat Haberler

Geri
Yukarı