Ben de maddi olanaksızlıklar ve Microsoft dışında bir Office yazılımına geçmek istemediğimden hala 2009'da satın aldığım Office 2007 sürümünü kullanıyorum. Office 2007'nin sadece 32 Bit sürümü olsa da Windows 10 64 Bit üzerinde Office 2007'nin tüm Windows Update güncellemeleri yüklü olduğu sürece sorunsuz çalışıyor. Sorunuzu cevaplayayım; evet, çalışır. Yasal ve geçerli bir ürün anahtarınız varsa o ürün anahtarını girerek Office 2007'yi internet üzerinden etkinleştirebilirsiniz. Maalesef Office 2007 eski bir Office sürümü olduğu için yeni Office'lerde olduğu gibi Microsoft hesabıyla etkinleştirme yapamazsınız, manuel olarak yapmanız gerekiyor. Kurulum esnasında veya sonradan ürün anahtarını girmeniz ve ardından herhangi bir Office programını ilk kez açtığınıza karşınıza çıkan Etkinleştirme Sihirbazından "Yazılımı internet üzerinden etkinleştirmek istiyorum" seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Bu seçeneği seçince ürününüz Microsoft sunucularından birkaç saniye içinde etkinleştirilmektedir. Ancak bu dediğimi yapabilmeniz için elinizde Office 2007'nin resmi kurulum diski veya kurulum dosyaları bulunması şarttır. Yaklaşık bir yıl önce Office 2007 Microsoft sunucularından da indirilebiliyordu ancak Microsoft kısa süre önce Office 2007'yi sunucularından kaldırdı. Yani Office 2007'yi Microsoft sunucularından indiremezsiniz ancak hala etkinleştirme yapılabiliyor. Şu an Microsoft sunucularından sadece Office 2010 ve daha güncel sürümleri indirmek mümkün.