Office uygulamalarımı 1 hafta öncesine kadar sorunsuz ve yıllardır kullanıyordum. 1 haftadır uygulama simgelerine tıkladığımda tepkisiz kaldığını fark ettim. Uygulamaları sadece güvenli mod (Office güvenli modu) ile ve sadece yönetici izni ile çalıştırabiliyorum. Fakat aktif olarak belgelerle çalışıyorum, çalışmak istediğim dokümanlara tıkladığımda tepkisiz kalıyor. Her seferinde yönetici olarak çalıştırıp, uygulama açılınca, uygulama içinden belgeyi aç diyerek çalışabiliyorum bu da inanılmaz bir zaman kaybı. Alternatif uygulamalar kullanmak istemedim çünkü aktif Office 365 aboneliğim var.
Microsoft yardımları hepimizin bildiği gibi hiçbir zaman çözüme ulaştıramıyor, alakasız akalasız cevaplar, çözüm önerileri var. Ayrıca zaten yapmış olduğumu söylediğim şeyleri tekrar tekrar yaptın mı diye soran bir ekip.
Forumda da benzer sorunla karşılaşan olmuş ama çözüm çıkmamış bu yüzden tekrar sormak istiyorum. Bu problem için öneriniz var mı?
Bu arada zaten yaptığım şeyleri söyleyeyim:
-Lisanslı Office 365 kullanıyorum.
-Windows 11 kullanıyorum.
-Windows ve Office güncelleştirmelerim tam.
-Sürücülerim güncel (bununla alakası olmadığını bilsem de şimdiden yazmak istedim)
-Office'i onarmayı denedim.
-Office'i tamamen kaldırıp (uninstall tool aracı ile tamamen kalıntılarıyla birlikte kaldırdım) yeniden kurdum.
-Microsoft Office yardımlarını inceledim (hiçbir yerde buna benzer bir sorun veya çözüm yok), onlara sormadım çünkü yukarı nedenini zaten açıkladım. Fakat en son çare telefonla Office desteği arayıp soracağım ama ona da ümidim yok.
-Sadece 2 tane eklenti kullanıyorum (acrobat ve zotero) fakat onları kaldırıp denediğimde de çözüm olmadı.