Muhasebe ofisinde kullanım amaçlı PC toplamak istiyorum. Ciddi işlemciye yük gerektiren işlemler yapmasakta bilgisayarın kasma-donmasını istemiyorum.
i5 ve R5 modellerinde kararsız kalıyorum.
Oyun oynanmayacağı için ekran kartına ihtiyacım yok. Bu yüzden grafik kartı dahil işlemci mi yoksa uygun fiyatlı ekran kartı takıp mı işlemci tercihi yapmam gerekir.
İşlemci+fan + anakart + bellek + SSD + kasa ortalama fiyat aralığı 7-9 bin arası biraz daha arttırılabilir gerek olursa.
Velhasıl işlemci ve diğer bileşenlerle ilgili tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.
Program internet üzerinden zaten kullanılacak programlar genel ofis içinde kullanılanlarla aynı aslında. Oyun oynanmayacak.Hocam çok çekirdek kullanacak program kullanacaksanız AMD tercih edin ama oyun vs oynayacaksanız intel alın
Bu işlemciye (r5 5500 ) çok baktım.Gerçekten fiyat performans ürünü Ekran kartı olmadan çalışmadığını biliyorum o yüzden yanında ekran kartı gerekli olduğu için ekran kartı da almak gerekiyor yada r5 5600g alsam dahamı iyi olur diyede düşünüyorum ayrıca.
İşin aslı grafikle ilgili pek işim yok.Sadece ekran kartına ihtiyacım olmadığı için G kartlı işlemciye yönelmem gerektiğine dair tavsiyeler aldım ama grafik kartlı olmayan işlemcilerde ekran kartsız da çalıştırılabildiğine dair bir kaç yorum gördüm.Anakart üzerinden mi çalışıyor artık tam olarak bilemiyorum.APU performansından dolayı AMD tavsiye ederim.
Hocam oyun oynanmayacak ise r5 5500 alıp içine ikinci el uygun fiyatlı 300-1000 tl arası bir ekran kartı takılabilirProgram internet üzerinden zaten kullanılacak programlar genel ofis içinde kullanılanlarla aynı aslında. Oyun oynanmayacak.
Bu işlemciye (r5 5500 ) çok baktım.Gerçekten fiyat performans ürünü Ekran kartı olmadan çalışmadığını biliyorum o yüzden yanında ekran kartı gerekli olduğu için ekran kartı da almak gerekiyor yada r5 5600g alsam dahamı iyi olur diyede düşünüyorum ayrıca.
Tavsiye için çok teşekkür ederim.
İşin aslı grafikle ilgili pek işim yok.Sadece ekran kartına ihtiyacım olmadığı için G kartlı işlemciye yönelmem gerektiğine dair tavsiyeler aldım ama grafik kartlı olmayan işlemcilerde ekran kartsız da çalıştırılabildiğine dair bir kaç yorum gördüm.Anakart üzerinden mi çalışıyor artık tam olarak bilemiyorum.
Hocam oyun oynanmayacak ise R5 5500 alıp içine ikinci el uygun fiyatlı 300-1000 TL arası bir ekran kartı takılabilir.
Aynen öyle . Teşekkür ederim. 5600g yide düşünüyorum ekran kartını bulmakla uğraşmamak için.Hocam oyun oynanmayacak ise r5 5500 alıp içine ikinci el uygun fiyatlı 300-1000 tl arası bir ekran kartı takılabilir
Ekran kartlık bir işiniz yok zaten PC'yi açsa yeter
İntel her yerde var ama AMD daha az olduğu için olabilirAslında Bilgisayar firmaları hep intel tavsiye ediyor ofis için nedenini anlayamıyorum. Diğer herkez Amd tavsiyesi verdi.