OgnitorenKs Toolbox kullanımı

Tamam hocam atıp denerim o zaman.
Hocam şimdi inceledim. Microsoft kullanmakta olduğunuz insider sürümlerde Wmic.exe bulunmuyor. Yabancı forumlarda benzer konulara denk geldim. Yalnızca insider sürümde mi böyle yoksa bundan sonra çıkacak tüm Windows 11 sürümlerinde mi böyle olacak şuan bilmiyorum. Yerine bir şey getirilmeden kaldırıldıysa büyük sıkıntı. Microsoft'un canı sıkılıyor anlaşılan.

Arkadaşın yaşadığı durumun aynısını yaşadım. W11 Insider kullanıyorum aynı şekilde.

Wmic.exe tam olarak ne işe yarıyor ki?
Donanım bilgisini hakkında bilgi aldığımız bölümdü. Microsoft Powershell'e olan rağbet artsın diye kaldırmış. Sistem donanımıyla ilgili tüm komutların yeniden düzenlenmesi gerekecek. Microsoft ve gereksiz işleri

Anladım hocam sağ olun.

Hocam sabah sabah aklıma çok iyi bir fikir geldi. Toolbox'un içine Portable Rufus yada image burner yapabiliriz.
Kaldıracak başka bir şey mi bulamadılar? Niye wmic.exe'yi kaldırdılar? Anlamadım. Yerine yeni bir uygulama mı gelecek?
Hocam gelmezse bence editli ISO ile wmic.exe'yi Windows 10 yada 11'den Port'layıp atsak ordan çalıştırsak olmaz mı sizce?

Hocam dediğiniz yöntemi yaptım Windows10'da çalışıyor. Windows 11'de çalıştığını görmek için VHD disk ile insider sürümü kurup test etmem lazım. Ya da sorun yaşayan arkadaşlar için mini upload yapıp toolbox'ı güncellemesini isteyeceğim.
@Archley hocam yazdığınız portable programların hepsini toolbox'a ekleyeceğim. Bu konuda bir kaç MB içine dünyaları sığdıran faydalı, ücretsiz yazılımlar var ise yazabilirsiniz. Wmic ile ilgili soruna bir kaç alternatif çözüm geliştirdikten sonra program listesine yeni eklemeler ve portable bölümü yapacağım.
@e.n.e.s , @356463
Hocam wmic ile ilgili basit bir düzeltme yaptım. Zahmet olmazsa aşağıdaki linkten indirip açılıp açılmadığını kontrol edebilir misiniz?
Toolbox.Fix.zip

Son düzenleme:
Windows'a geçip kontrol ediyorum hocam hemen.
Bu sefer hiç yazı çıkmadan kapanıyor hocam.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…