OKB hastası olabilir miyim?

kafkasli2

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam, benim aşırı hijyen takıntım var, bazen bir yere değdi diye eşyaları çöpe atıyorum. bugün durakta bir kız, sigara istedi paketi açıp uzattım, sonra onun eli değdiği aklıma geldi. o paketten 4-5 dal içtim, 2-3 gün takıntı yaparım "Elleri temiz miydi?" diye. Psikiyatriye mi gitmeliyim sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle anlatınca gitmen gerekiyor gibi geldi ama sen bilirsin. :D hijyen önemlidir ona lafım yok ama eşyaları silmek yerine çöpe atacak kadar ileriyse normal değil.

Hastalık olarak görmeye başladıysanız gitmenizde fayda var hocam doktor net bir bilgi verir size.

Hocam haklısınız, hâlâ kızın eli sigaralarıma değdiği için, keşke çöpe atsaydım paketi diye düşünüyorum. Hastalık bulaşma korkusunu engelleyemiyorum.

Hocam nasılsınız? Aklıma geldiniz gittiniz mi?

Teşekkür ederim hocam, Allah razı olsun hatırladığınız için, gittim evet, OKB sorunum varmış, ilaçlar ve terapiye başlandı, şu an biraz daha iyi gidiyor, ellerim yikanmaktan yara oluyordu mesela, yaralar iyileşti gibi. Takıntılar azaldı.

Arkadaşlar selam, benim aşırı hijyen takıntım var, bazen bir yere değdi diye eşyaları çöpe atıyorum. bugün durakta bir kız, sigara istedi paketi açıp uzattım, sonra onun eli değdiği aklıma geldi. o paketten 4-5 dal içtim, 2-3 gün takıntı yaparım "Elleri temiz miydi?" diye. Psikiyatriye mi gitmeliyim sizce?
Evet, OKB belirtileri gibi gözüküyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı