Oktav Pedalı Önerisi

• Konuyu başlatan bRss
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 1.279

bRss

Kilopat
Merhabalar pedal işlerine yeni yeni girişiyorum o yüzden markaları falan çok bilmiyorum. Önerilerinizi bekliyorum eğer bir önemi olacak ise genellikle Ibanez kullanıyorum.

Üstteki pedal güzel. Ama Türkiye'deki bütün sıfır ekipmanlar gibi oldukça tuzlu. Pedallar hakkında çok derin bilgim yok ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bütçeniz nedir?

Ne tarz için oktav pedalı kullanacaksınız?
Joe Satriani, MUSE gibi soundlara ulaşmayı amaçlıyorsanız, 12 telli gitar simülasyonu yapayım, gitardan org sesi çıkartayım diyorsanız;
Electro Harmonix POG.

Bu arada oktav pedalları sinyal zincirinde en başta yer alır, drive'dan önce.

Çok özür diliyorum bir kaç gün boyunca sınavlarım vardı burayı tamamen unuttum.
Üstteki pedal güzel. Ama Türkiye'deki bütün sıfır ekipmanlar gibi oldukça tuzlu. Pedallar hakkında çok derin bilgim yok ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Bütçeniz nedir?
Bütçemi 2000 TL'ye kadar çıkarabilirim.
Ne tarz için oktav pedalı kullanacaksınız?
Joe Satriani, MUSE gibi soundlara ulaşmayı amaçlıyorsanız, 12 telli gitar simülasyonu yapayım, gitardan org sesi çıkartayım diyorsanız;
Electro Harmonix POG.

Bu arada oktav pedalları sinyal zincirinde en başta yer alır, drive'dan önce.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Daha çok bu videodaki kişinin 18. saniyedeki efektinden istiyordum.

Daha çok bu videoda ki kişinin 18. saniyede ki efektinden istiyordum.

Bahsettiğiniz bölümde "dubling" efekti var. ( aynı melodinin aynı şekilde 2. gitar ile birlikte çalınması) Oktav yok.
Ancak burada çalan kişi o tınıyı orjinale göre çok iyi verememiş çünkü Orjinali deinlediğinizde fark edeceksiniz, diğer gitar bazı notaların 3 ve 5. seslerini harmonize ediyor. Yani %100 dubling de değil.

Harmonize için örnek vereyim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bahsettiğiniz bölümde "dubling" efekti var. ( aynı melodinin aynı şekilde 2. gitar ile birlikte çalınması) Oktav yok.
Ancak burada çalan kişi o tınıyı orjinale göre çok iyi verememiş çünkü Orjinali deinlediğinizde fark edeceksiniz, diğer gitar bazı notaların 3 ve 5. seslerini harmonize ediyor. Yani %100 dubling de değil.

Harmonize için örnek vereyim.

Çok teşekkürler ben o sesi çıkarmanın yolu oktav sanıyordum. Bu konuyu da onun için açmıştım. Peki bu videodaki harmonisti mi önerirsiniz ?

Çok teşekkürler ben o sesi çıkarmanın yolu oktav sanıyordum. Bu konuyu da onun için açmıştım. Peki bu videodaki harmonisti mi önerirsiniz ?
İşte o iş çok karışık.
harmonist pedallarında çok fazla opsiyon var. Denizin dibi yok.
Sizin neye ihtiyacınız olduğuna göre bir yol izlemeniz, araştırıp neye ihtiyacınız olduğunu belirlemeniz gerkir. Diğer taraftan harmonize pedallarını etkin kullanabilmek için armoniye de hakim olmalısınız.
Misal 7. sesi harmonize etmeye ihtiyacınız var ama bu özellik BOSS PS-6 da yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı