Bu eksik bir bilgidir. Sadece mekik çekerek karın kaslarını ortaya çıkaramazsınız. Karın kaslarını ortaya çıkarmak için yağ yakmak gereklidir. Ayrıca karın kaslarını çıkarmak için kardiyo ile kendini heba edeceğine, ağırlık çalış. Salona gidiyorum dediğine göre ağırlık çalışabilirsin. Ben sana şunu söyleyeyim; 20 aydır bu spor ile uğraşıyorum, toplasan 20 ayda 5-6 kez karın hareketi yapmışımdır. Ama karın kaslarım iyi gelişti. Bir squat, bir deadlift, bir bench press, mekikten %30-%40 daha iyi karın kası yapar, hatta komple vücut kası yapar, hatta çok ta güçlenirsin, hatta çok ta fazla kalori harcarsın.
Şimdi
@Cynara arkadaşım, öncelikle spordan harcadığın kaloriyi bir kenara koyalım. Günlük kalori ihtiyacın nedir? Yağ yakmak için kalori açığını yaratıyor musun? Bu çok önemli.
Günlük kalori ihtiyacın atıyorum 2000 Kcal diyelim. Sen günde 2500 kcal alıp, 500 kcal sporda harcarsan kilo veremezsin. Verebilmen için 2000 kalorinin altında alman lazım. Yani şöyle:
Günlük 2000 kalori alıp, 500 ünü spor yaparak harcar isen 1500 kalori ile kilo kaybı başlar.
Öncelikle günlük kalori ihtiyacının ne kadar olduğunu öğren. Daha sonra diyetini düzenle, gerisi gelir. Bu kadar düz mantıktır bu olay.
Son olarak kilo vermek için ağırlık çalış; sadece kardiyo ile yağ kaybedersin ancak, kas ta kaybedersin. Yağı geri kazanmak kolay ama kası geri kazanmak çok zordur.