Okul açılana kadar iyi bir vücuda sahip olmak

Örneğin 2500 kcal alıyorum günde, kilo vermek için 3000 kcal mı vermeliyim? Bir yerde 1 kilonun 7000 kcala denk geldiğini okumuştum. Doğru mudur?

Örneğin 2500 kcal alıyorum günde, kilo vermek için 3000 kcal mı vermeliyim? Bir yerde 1 kilonun 7000 kcala denk geldiğini okumuştum. Doğru mudur?
Evet doğrudur. 1 kg yaklaşık 7700 kaloridir. 2500 kalori alıyorsan 3000 kcal harcamalısın. -500 kalori yapar. 7700/500=15,4 hesabı ile her 15 günde 1 kg, her ayda 2 kg vermen demektir. Bu şekilde kalori hesaplayarak ve bu hesaba göre beslenerek bir ayda vereceğin kilogramı belirleyebilirsin.

1,5 ayda 72'den 66'ya düşmesinin hayal olmadığını söyledim, arada 6 kilo var.
1 ayda 4 kilo eder, ben 1,5 ayda 63 kiloya inebilirsin demedim, 1,5 ayda 6 yani ayda 4 kilo hayal değil dedim.

İdeal kilosundan %10 - %20 fazlalığı olduğuna göre ayda 4 kilo yanlış bir söylem değil.

Yinede fikrine saygı duyarım, bu konularda oldukça bilgilisin sadece yanlış bir yorum yazmadığımı düşünüyorum.

Ben 500-600 kcal gibi bir değeri 1 saat koşu bandı + bisiklet ile verebiliyorum. Günde 3000 kcal verir isem 6 saat çalışmam gerekir ve 6 saat sonucunda sadece 500 kcal veriyor oluyorum. 7700/500 15,4 ile 6 x15,4 saatim sadece spor için gidiyor oluyor. Daha basit bir yöntemi yokmudur bunun ?

Yanlış bilgi hocam. Dolayısı ile hesabınız da yanlış. Sağlıklı ve ortalama bir insan, hiç bir ek fiziksel aktivite(spor) yapmasa bile vücut 2000 kalori yakar. Buna da metabolizma diyoruz. Oturup 6 saat spor yapar isen zaten hayati tehlike içinde bulursun kendini. Vücudun kendi yaktığı kaloriye göre ayarlayacaksın, kilo vermek istiyorsan daha az kalori alacaksın, kilo almak istiyorsan daha fazla kalori alacaksın. Hali hazırda 2000 kalori yakan bir vücuda sen yiyeceklerden 1500 kalori alırsan, metabolizma sistemin geriye kalan 500 kaloriyi tamamlayabilmek için vücutta depolanmış enerjiyi yani yağı kullanır. Böylece kilo kaybı olur. Siz yapmış olduğunuz yorumda vücudun kendi harcadığı kaloriyi yok saymışsınız. Kimse günde 3000 kaloriyi sporda harcayamaz. Yani bu işin herhangi bir kısayolu yoktur. Sabırdır, disiplindir kısayol.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…